Tenis okuplja dijasporu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Tenis okuplja dijasporu

Tenis okuplja dijasporu

 

Tenisko sportsko društvo As iz Beča i ove godine je okupilo teniske talente iz otadžbine i dijaspore u Aranđelovcu. Uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, TSV As organizuje tradicionalni edukativno-sportski teniski kamp za decu iz Srbije, dijaspore i regiona Aranđelovac 2018.

 

Učesnici prošlogodišnjeg kampa

 

 

Kamp je u Bukovičkoj Banji u Aranđelovcu počeo 22. i trajaće do 29. jula, a na njemu učestvuju devojčice i dečaci srpskog porekla koji žive u Austriji, Kanadi, Švedskoj i drugim državama širom sveta, kao i deca sličnog uzrasta iz Srbije i regiona.

Program kampa poseban je po tome što deca iz dijaspore kroz komunikaciju sa vršnjacima iz Srbije usavršavaju maternji jezik i na lep način, kroz druženje i sport u prirodi, zanimljiva predavanja i posete kulturno-istorijskim spomenicima, usvajaju znanja iz srpske istorije, kulture i tradicije.

U završnoj fazi kampa polaznici škole tenisa imaće priliku da se takmiče na otvorenom internacionalnom turniru Srbija-dijaspora na kojem će učestvovati i deca iz teniskih klubova širom Srbije i dijaspore.