„Totalno gašenje“ – fudbal se neće igrati do septembra? – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » „Totalno gašenje“ – fudbal se neće igrati do septembra?

„Totalno gašenje“ – fudbal se neće igrati do septembra?

Sve fudbalske lige na Ostrvu su odložene do daljeg, a situacija sa virusom dostigla kritičnu tačku da su vodeće fudbalske organizacije u Engleskoj dobile direktan poziv na sastanak KOBRA jer su postpupci možda bili pogrešni.

Evropska fudbalska unija (Uefa) zakazala je hitan sastanak u utorak, kako bi se razmotrila strategija za dalje.

Independent prenosi da će Uefa otkazati Evropsko prvenstvo, prekinuti Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali i predložiti da se sav fudbal „ugasi“ do septembra.

Premijer liga je najduže čekala sa odlukom o zatvaranjima stadiona, pa i prekidu takmičenja, ali je morala da se odluči na takav korak, pošto je potvrđeno da su zaraženi menadžer Arsenala Mikel Arteta i napadač Čelsija Kalum Hadson-Odoi.

Prema saznanjima Independenta, postoje tri scenarija da se konkretno Premijer liga završi, kada god bude nastavljena.

Prvi je da se prekine u maju, bez obzira da li bude odigrana još neka utakmica, dok će u više i niže rangove ekipe sa trenutnih pozicija.

Druga i treća opcija zahtevale bi brojne legalne izazove, a jedan od osnovnih problema za klubove predstavlja zarada. Prekid možda neće toliko uticati na najveće kluvovi, dok bi niželigaši mogli da strahuju za opstanak bez kontinuiranih prihoda.

Takođe, u neugodnoj situaciji su i igrači kojima ugovor ističe na leto jer možda neće postojati mogućnost da pronađu novi angažman u dogledno vreme.

Najveći problem predstavlja EVRO, pošto je turnir u 12 evropskih zemalja zakazan od 12. juna do 12. jula i njegova sudbina je neizvesna. Deluje najrealnije da bude otkazan i pomeren za sledeću godinu, pošto još nisu poznati svi učesnici.

Ukoliko bi Uefa prekinula Ligu šampiona i Ligu Evrope, po okončanju trenutne situacije, stvorio bi se prostor da se nacionalna prvenstva završe u skraćenom obliku.

Izvor: rts.rs