U akcijama MUP-a uhapšeno 20 osoba za tri dana – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » U akcijama MUP-a uhapšeno 20 osoba za tri dana

U akcijama MUP-a uhapšeno 20 osoba za tri dana

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima, su u prethodna tri dana u više odvojenih akcija uhapsili 20 osoba, dok su protiv još 15 osoba podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 2013. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su oštetili budžet Srbije, Republički fond PIO i druga pravna lica u ukupnom iznosu od oko milion evra, saopštio je MUP.

Ilustracija

Ilustracija

Ovde možete pogledati saopšenje MUP-a

 

Akcije su sprovedene na teritoriji Novog Sada, Čačka, Jagodine, Pančeva, Zrenjanina, Zaječara, Sremske Mitrovice, Vrbasa, Aranđelovca, Smedereva i Požarevca.

 

 

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita, trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara u privrednom poslovanju, falsifikovanje isprave, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje službene isprave i poreska utaja.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su saobraćajne policajce Policijske stanice Aranđelovac S.A. (1971), D.V. (1973) i M.M. (1990) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili
krivična dela primanje mita.

Takođe se sumnja da je S. A. izvršio dva krivična dela zloupotreba službenog položaja. Po nalogu tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.
Sumnja se da su oni u periodu od septembra do sada izvršili više krivičnih dela primanja mita na taj način što su od vozača koji su učinioci saobraćajnih prekršaja zahtevali i uzimali novac kako prema istima ne bi preduzeli službene mere i radnje u cilju sankcionisanja izvršenih prekršaja.
Oni se sumnjiče da su na ovaj način stekli protivpravnu imovinsku korist od 50.000 dinara.

Izvor: Tanjug/RTS