U septembru posao za 500 najboljih učenika u zdravstvu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » U septembru posao za 500 najboljih učenika u zdravstvu

U septembru posao za 500 najboljih učenika u zdravstvu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da će u septembru posao u zdravstvenim ustanovama dobiti 400 ili 500 najboljih đaka srednjih medicinskih škola.

On se sastao s direktorima srednjih medicinskih škola u Srbiji, povodom početka nacionalnog programa zapošljavanja najboljih mladih medicinskih sestara i tehničara, diplomaca ovih obrazovnih ustanova.

 

dragisa, misovic,, bolnica,, zdravstvo,lekar,, medicinska, sestra

Tanjug (Dimitrije Goll)

 

On je rekao da vlada vodi odgovornu kadrovsku politiku u zdravstvu, politiku zadržavanja naših najboljih lekara i medicinskih sestara, jer je, kaže, cilj da o zdravlju građana Srbije brinu najbolji zdravstveni radnici. „To je prioritet države Srbije, predsednika Vučića i Vlade Srbije“, rekao je Lončar i naveo da je u toku prosle godine posao dobilo više od 160 najboljih studenata medicine.

Danas je dogovoreno da će od septembra i najbolji đaci medicinskih škola, njih između 400 i 500 dobiti posao u našim zdravstvenim ustanovama i, kako kaže, ministar, dobiće šansu da rade, da se usavršavaju i dobiće sve privilegije koje su neophodne da bi ostali ovde, u svojoj zemlji.

Ministar je istakao da će prioritet imati medicinske sestre i tehničari i u ovogodišnjem povećanju plata, kao i da će biti promenjen zakon i da će i oni moći u svojom matičnim ustanovama da rade popodne sa lekarima i imati dodatni vid zarade.

Ministarstvo zdravlja je u prethodnom periodu, od 2014.godine do danas, u zdravstvenim ustanovama naše zemlje zaposlilo više od 12.000 zdravstvenih radnika, od kojih su 7.000 medicinske sestre i tehničari.

Izvor: Tanjug