Vozite oprezno zbog snega i leda na putu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Vozite oprezno zbog snega i leda na putu

Vozite oprezno zbog snega i leda na putu

 

Sneg ovog jutra provejava na području jugozapadne, centralne i južne Srbije, pa Auto-moto savez upozorava vozače da, i pored intenzivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica, jak mraz i jutarnje niske temperature mogu svaku iole vlažnu deonicu puta da pretvore u led ili poledicu

Najavljene snežne padavine u pojedinim delovima naše zemlje mogu doneti novi snežni pokrivač visine od 10 do 20 cm, zbog čega AMS apeluje na vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Po ovakvim vremenskim uslovima neophodno je prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu i držati što veće rastojanje između vozila, ali i izbegavati nagla skretanja kao i nagla ubrzanja i iznenadna kočenja, navodi se u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

 

 

Izvor: Tanjug