VŠSS: Primenjena ekonomija i preduzetništvo – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » VŠSS: Primenjena ekonomija i preduzetništvo

VŠSS: Primenjena ekonomija i preduzetništvo

 

Novi studijski program u Visokoj školi strukovnih studija Aranđelovac – VŠAR

Studijski program Primenjena ekonomija i preduzetništvo nastao je kao potreba za samozapošljavanjem mladih stručnjaka kroz otpočinjanje sopstvenog biznisa i njihovo zadržavanje u regionu Centralne Srbije, što se pozitivno odražava na stanje lokalne ekonomije i njenu integraciju u evropske tokove.

Studentima se pružaju relevantna i primenjiva znanja iz oblasti ekonomije i preduzetništva, što predstavlja izvrsnu bazu koja omogućava interakciju sa privrednim subjektima, pre svega sa drugim obrazovnim institucijama.

Program kontinuirano prati savremena dostignuća iz oblasti preduzetništva, upravljanja ljudskim resurima, marketingom, u domenu istraživanja tržišta, menadžmenta i preduzetništva, upravljanja projektima i finansijama, što omogućava studentima razvoj sposobnosti i kompetencija za kreativno rešavanje problema i donošenje operativnih odluka.

Uspešnim završetkom studijskog programa student je osposobljen za rad na svim poslovima u otpočinjanju sopstvenog biznisa, za rad na svim ekonomskim poslovima, kako u privatnom sektoru tako i u državnim organima. Više informacija na sajtu škole VŠSS.