Za dve nedelje konkurs za žensko inovaciono preduzetništvo – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Za dve nedelje konkurs za žensko inovaciono preduzetništvo

Za dve nedelje konkurs za žensko inovaciono preduzetništvo

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović najavio je da će u naredne dve nedelje Vlada otvoriti novi konkurs za žensko inovaciono preduzetništvo i da će novi program biti u vrednosti od 100 miliona dinara.

Popović je u Naučno-tehnološkom parku, gde je prisustvovao potpisivanju ugovora s dobitnicima grantova u okviru Programa „Zauzmi stav, razvi ideju“, rekao da će zahvaljujući tome sve žene i devojke koje žele da se bave inovacionim preduzetništvom imati priliku da pokažu potencijale svoje ideje i tako rade na promociji ženskog preduzetništva.

Foto: rtvsunce.com

Popović je kazao da je promocija ženskog preduzetništva važna kako u gradovima i opštinama tako i na selu i da treba da se što više radi na tome.

„Siguran sam da je ovo jedan od najvažnijih programa“, rekao je Popović i dodao da je Srbija bogata pametnim ljudima i dobrim idejama.

On je dodao da Vlada Srbije radi na stvaranju uslova kako bi se žene u budućnosti u što većem broju opredeljivale da započnu svoje biznise.

Takmičenju za najbolju žensku biznis ideju okupilo je 106 timova s različitim preduzetničkim idejama, a samo 20 timova je dobilo priliku da se predstavi u finalnom delu.

Ukupan nagradni fond bio je pet miliona dinara.

Pored Popovića, dodeli grantova prisustvovali su i član Gradskog veća Dragomir Petronijević i direktorka Naučno-tehnološkog parka Gordana Danilović-Grković.

Prvoplasirani tim je „Herbliks“, a drugi je „Izvor seoske hrane“.

Trećeplasirani tim je „Art lab studio“.

Nagrade su uručene i „Jujuba hleb za bolje sutra“ i predstavnicima poslastičarnice „Šuma“ u Beogradu.

Izvor: Tanjug