Италијански медији: Паоло Малдини добио отказ у Милану – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Италијански медији: Паоло Малдини добио отказ у Милану

Италијански медији: Паоло Малдини добио отказ у Милану

Милан још увек није званично објавио одлуку о растанку са Малдинијем, а према извештајима италијанских медија, поред некадашњег фудбалера клуба и Фредерик Масара један од директора италијанског тима је добио отказ.

Италијански медији подсећају да је Кардинале допутовао у Милано како би испратио крај сезоне, али се на састанку по окончању сезоне посвађао са Малдинијем, који је тражио већу аутономију и новац за појачања у летњем прелазном року како би тим био конкурентнији за следећу сезону. 

Власник италијанског клуба је америчка компанија „Ред Бирд“. Међутим, америчка компанија планира да смањи трошкове и има другачију визију развоја италијанског тима због чега је дошло до свађе између Малдинија и Кардиналеа, преноси Скај Италија

О овом случају писао је и новинарски инсајдер Фабрицио Романо.

Револт на друштвеним мрежама су исказали Рафаел Леао, Сандро Тонали и Тео Ернандез, који сматрају да је Малдини део историје Милана и једна од највећих легенди клуба.

Милан је ове сезоне стигао до полуфинала Лиге шампиона где је елиминисан од градског ривала Интера, а Серију А је завршио на четвртом месту на табели.

Малдини је играчку каријеру провео у Милану, а одиграо је 902 меча и постигао је 33 гола, а у новембру прошле године именован је за спортског директора клуба, пре тога је био технички директор „росонера“.

Izvor: rts.rs