Станковић: Чукарички је против Звезде нама послао поруку, на „Маракани“ сам научио шта је притисак – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Станковић: Чукарички је против Звезде нама послао поруку, на „Маракани“ сам научио шта је притисак

Станковић: Чукарички је против Звезде нама послао поруку, на „Маракани“ сам научио шта је притисак

 Станковић је истакао поведу Чукаричког 2:1 над Црвеном звездом у Суперлиги Србије као меч који је показао квалитете екипе са Брда.

<!—->“Гледали смо утакмицу Чукаричког против Звезде, екипа је играла без страха против мог бившег клуба, са јасним циљем и планом. Чукарички је уз мало среће која је веома битна у фудбалу заслужено победио Звезду и тако послао јаку поруку и нама“, започео је Станковић излагање на конференцији за медије у Будимпешти.

Станковић одлично познаје Чукарички и верује да клуб са Бановог брда може да оствари добре резултате у Европи.

„Чукарички није без шанси у овој изузетно јакој групи, а да ли могу да изненаде и стигну до пролаза даље зависи искључиво од њих самих“, рекао је Станковић.

Он је говорио о разликама у вођењу клубова који иду на све пехаре у домаћим такмичењима и Сампдорије са којом се борио за опстанак и није успео да га обезбеди.

„Радио сам пре Сампдорије у Црвеној звезди, знам како је играти за освајање титула и пехара и како је кад си под притиском, навикао сам на то“, додао је некадашњи шеф струке Црвене звезде.

Станковић је пре две недеље сео на клупу Ференцвароша, после лоших резултата екипе у квалификацијама за Лигу шампиона и домаћем шампионату.

„Радили смо добро у претходне две недеље, упознао сам се и са играчким и са људским квалитетима екипе и могу да кажем да сам веома задовољан. Екипа је професионална и жељна напредовања, и тимског и личног. Презадовољан сам играчким кадром који имам на располагању. Наш циљ је да се прође група и да се дочека пролеће у Европи иако смо свесни да имамо веома јаке ривале“, констатовао је српски стручњак.

Станковић се осврнуо и на историјски успех српског фудбала који има три клуба у групним фазама такмичења под окриљем Уефа.

„Драго ми је што српски фудбал има три клуба у групама у европским такмичењима и надам се да ће наставити да скупљају бодове и да Србија сваке године има што више клубова у групама“, изјавио је Станковић.

Утакмица Ференцварош-Чукарички се игра у четвртак од 18.45 часова.

Izvor: rts.rs