Home » Sport » A sad – novac: Nant preti Kardifu, platite za Salu!

A sad – novac: Nant preti Kardifu, platite za Salu!

Emilijano Sala je najskuplje pojačanje u istoriji Kardifa, ali nikada neće obući njihov dres.

Argentinac je posle transfera vrednog 17 miliona evra želeo da se vrati u Nant kako bi pokupio stvari i organizovao oproštajnu žurku od bivših saigrača, ali se letelica “Piper Malibu” srušila u Lamanš, a olupina aviona pronađena je tri nedelje kasnije.

Vidljiva su i tela fudbalera i pilota u srušenoj letelici, još uvek nisu izvučena, a u međuvremenu je počelo da se priča o novcu…

Ranije je već objašnjeno da će Kardif morati da plati s obzirom na to da je transfer “zaveden” kod FIFA, ali u Velsu odugovlače isplatu novca zbog istrage koja je u toku, što se nikako ne sviđa “kanarincima”.

Kako prenose velški mediji, Nant je upozorio Kardif da moraju da isplate novac u narednih deset dana – ili će uslediti tužba.

Za razliku od prvobitnih izveštaja, Kardif ipak nije uplatio Nantu prvu od tri rate za transfer Emilijana Sale, a navodno je pritisak napravio i bivši klub Argentinca – Bordo – kome sleduje 50% novca od ukupne sume.

Izvor velških medija iz Kardifa navodi da Nant i Bordo neće dobiti prvu garantovanu trećinu novca sve dok ne bude gotova kompletna dokumentacija o smrti Sale.

Prethodno su mediji pisali da je Kardif svoje pravo da ne plati za transfer Argentinca gradio na tome da je fudbaler samostalno organizovao prevoz u Nant, ali za sada je sve na nivou spekulacije u delikatnom trenutku za porodicu Emilijana Sale.

Sve vesti o potrazi za nestalim fudbalerom Emilijanom Salom na MONDU:

PAO AVION U KOM JE BIO FUDBALER EMILIJANO SALA

OBUSTAVLJENA POTRAGA, PORODICA MOLI DA SE NASTAVI

DA LI KARDIF I DALJE MORA DA PLATI ZA TRANSFER SALE?

KARDIF STOPIRAO ISPLATU NOVCA ZA TRANSFER SALE

VELIKI GEST ARSENALA: EMILIJANO SALA U PROTOKOLU ZA UTAKMICU

NAVIJAČI KARDIFA SE OPROSTILI OD EMILIJANA SALE

VAHA HALIHODŽIĆ I IGRAČI NANTA U SUZAMA ZBOG SALE

PRONAĐENA OLUPINA AVIONA U KOM JE BIO EMILIJANO SALA

VIDLJIVO TELO U OLUPINI AVIONA “PIPER MALIBU”

Izvor: MONDO Vesti