Home » Srbija » Albance iz Srbije pred Beogradom zastupa- Priština

Albance iz Srbije pred Beogradom zastupa- Priština

Skupština svih albanskih odbornika sa juga centralne Srbije biće održana 14. jula u Bujanovcu a prema postignutom dogovoru na njoj će biti usvojena deklaracija koja daje ovlašćenje vlastima u Prištini da pregovoraju s Beogradom.

adem jašari jasari kosovo ovk učkFoto: MONDO, L.S.

Priština, odnosno vlast samozvane Republike Kosovo, u Briselu bi od Beograda, tj. Vlade Srbije za Albance iz preševske doline trebalo da traže ista prava koja imaju Srbi na severu Kosova, izjavio je danas predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa.

Mustafa je za agenciju Beta izjavio da će na zajedničkoj skupštini učestvovati svi albanski odbornici iz skupština opština u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, kao i da iza usvajanja zajedničke deklaracije stoje “potpuno dobre namere da se jednom i zauvek na pravi način reše problemi Srba i Albanaca na ovim prostorima”.

“Zajednička sednica svih albanskih odbornika biće posvećena događajima u regionu i konačnim pregovorima između Beograda i Prištine u Briselu, pri čemu će prvi put Albanci iz Preševa, Bujanovca i Medveđe dati zvanično ovlašćenje predsedniku, premijeru ili onome ko će voditi pregovarački tim Kosova da u naše ime pregovaraju i o našim pravima u Briselu”, kazao je Mustafa.

Prema njegovim rečima, zajedničku deklaraciju koju će usvojiti albanski odbornici iz Preševa, Bujanovca i Medveđe sastaviće komisija u kojoj svaka politička partija iz tih opština ima po jednog člana.

Izvor: MONDO Vesti