Home » Srbija » Albanci napali novinarke u Mitrovici?!

Albanci napali novinarke u Mitrovici?!

Trojica mladića, od kojih je jedan govorio albanski, su dobacivali i pokušali da priđu koloni u kojoj je bio Đurić. Jedan od mladića novinarki pokazivao šakama simbol orla, drugu novinarku fizički napali.

najnovija vest poslednja vestFoto: MONDO

Incident se dogodio u Bošnjačkoj mahali, nakon što je u direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u tom naselju obišao dve stambene zgrade.

Napadnute su novinarke Kosseva i Radio Beograda.

Incident se dogodio kada su tri mladića, od kojih je jedan govorio albanski, dobacivali i pokušali da priđu koloni u kojoj je bio Đurić, u čemu ih je u više navrata sprečila policija. 

Mladić je, prema rečima napadnutih novinarki, pokazivao šakama simbol orla, pokušao da zabrani novinarki Kosseva da sve to snimi.

 On je prišao i grupi srpskih novinarki, među kojima je bila novinarka Radio Beograda 1 Tanja Vujisić i pokušao da joj otme opremu za snimanje.

Došlo je do koškanja, ali su u pomoć novinarkama pritekle druge kolege i svi zajedno su se brzo povukli u severni deo Kosovske Mitrovice, saopštio je Radio Beograd.

Sve ovo dogodilo se u prisustvu policije koja nije reagovala.

ĐURIĆ: LOŠA PORUKA

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić oštro je osudio napad na novinarke Koševa i Radio Beograda, koji se dogodio u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Direktor Kancelarije za KiM naveo je da je to pokazatelj da je politička klima prema Srbima i slobodnom i objektivnom izveštavanju loša, te da se neki ljudi osećaju slobodno da ugrožavaju i fizički integritet novinara. 

“To šalje lošu poruku i predstavalja kontinuitet one vrste ponašanja koje smo mogli da vidimo 26. marta”, rekao je Đurić. 

Dodao je da se “takvi nasilnici i huligani osećaju oslobođeno nakon što su videli da su i policajci napadali novinare”. 

Tokom današnje posete Đurića Kosovskoj Mitrovici i Banjskoj taj prostor KiM sve vreme nadleće helikopter KFOR-a, a jače policijske snage nisu primećene. 

Đurić je u severnom delu Kosovske Mitrovice obišao dve stambene zgrade u Bošnjačkoj mahali, koje su namenjene zbrinjavanju mladih bračnih parova sa decom i socijalno ugroženom stanovništvu. 

Zatim je u Banjskoj obišao objekat u izgradnji budućeg kompleksa “Rajska banja”, kao i pivaru u tom mestu.

Izvor: MONDO Vesti