AMSS upozorava vozače na nove snežne padavine – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » AMSS upozorava vozače na nove snežne padavine

AMSS upozorava vozače na nove snežne padavine

Auto-moto savez Srbije upozorio je jutros vozače da se u toku danas očekuju nove snežne padavine, koje će u pojedinim delovima zemlje, posebno na području zapadne, jugozapadne i južne Srbije, dovesti do povećanja snežnog pokrivača i preko 40 cm.

Temperature u svim krajevima zemlje su u minusu, pa i pored intenzivnih intervencija putara, jak mraz i niske temperature pretvaraju svaku vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu, dodaje se u saopštenju.

 

saobracaj, sneg, 2

Tanjug (Sava Radovanović)

 

Zimski uslovi vožnje na pojedinim putevima mogu doneti usporen saobraćaj, sa povremenim prekidima, na koje vozači moraju biti spremni i zbog kojih je potrebno više strpljenja.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja.

Teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Horgoš čekaju četiri sata, na Kelebiji tri sata, na Batrovcima čak sedam sati, a na prelazu Šid jedan sat.

Putevi očišćeni i prohodni, putari spremni za još padavina

Putevi u Srbiji jutros su očišćeni, prohodni i bezbedni za normalno odvijanje saobraćaja, a putari su spremni za nove padavine koje se očekuju u toku dana, izjavio je rukovodilac Štaba zimske službe u „Putevima Srbije“ Zoran Stojisavljević.

Stojisavljević za Tanjug kaže da su putarske ekipe juče i noćas očistile puteve, tako da se saobraćaj nesmetano odvija na većem delu teritorije Srbije.

„Nijedna deonica u Srbiji nije kritična u ovom trenutku“, rekao je on.

Dodao je da vozači treba da budu posebno pažljivi na putevima u brdsko-planinskim krajevima i prilazima turističkim centrima, koji jesu očišćeni i prohodni, ali se vozačima bez zimske opreme ne savetuje da idu na put.

Stojisavljević kaže da se prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda očekuje da sneg počne da pada tokom prepodneva i da će padati do subote u podne.

„Putari su obavešteni, već su na terenu, uhodane su ekipe i spremno ćemo dočekati još jedan talas padavina“, naveo je Stojisavljević.

Dodaje i da će padati ledena kiša, koja je najveći problem za vozače, te da je u toku nabavka dodatnih materijala za posipanje puteva, posebno soli, jer je do sada potrošeno više nego prošle godine tokom cele sezone.