Anketa o poslovanju opštine – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Anketa o poslovanju opštine

Anketa o poslovanju opštine

Nacionalni demokratski institut (NDI) iz Amerike koga finansira njihova vlada radio je pilot projekat kao donaciju u koji je uključeno tri opštine. Čast je pored Kraljeva i Novog Pazara pripala i opštini Topola. Ovo istraživanje obuhvatilo je kompletno javno mnjenje gde su građani odgovarali na pitanja koliko su zadovoljni sa funkcionerima iz svoje opštine, saradnjom sa lokalnom samoupravom i tekućim pitanjima.

Predsednik skupštine opštine Topola Dragan Jovanović istakao je da je ovo obimno istraživanje.

,,Ono će dobro doći da se vidi gde smo i šta dalje, ja samo mogu da kažem jedno veliko hvala svima vama koje su ljudi iz NDI I IPSOS-a kontaktirali a to je bio uzorak od 350 domaćinstava u našoj opštini“, rekao je Jovanović.

On je istakao da je procenat greške prema rečima stručnjaka koji su obavili ispitivanje 1-2 procenta.

,,Stručnjaci u ovoj oblasti nastaviće da pomažu opštinu oko tehničkih stvari, a uvešće se i par novina kao što je novo kreiranje sajta opštine gde će se već postojeći modernizovati i osavremeniti, takođe plan je da se uvede i kol centar uz pomoć kog će se svim punoletnim građanima putem sms poruke slati obaveštenja u vezi javnih rasrava, moćiće da se ostavljaju predlozi, inicijative građana i sa ovim ćemo poboljšati komunikaciju sa građanima a ujedno ih uključiti u sva dešavanja opštine”, objasnio je Jovanović.

Marija Lazarević/GZS