Antić: Elektroenergetska situacija stabilna – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Antić: Elektroenergetska situacija stabilna

Antić: Elektroenergetska situacija stabilna

 

Energetska situacija u celoj Srbiji je stabilna i sve toplane u zemlji rade po 24 sata, izjavio je ministar rudarstva i energtike Aleksandar Antić.

EPS proizvodi dovoljne količine električne energije i nema problema u prenosno-distributivnoj mreži, istakao je Antić.

„Iako je veoma hladno i velike su padavine, broj potrošača u Srbiji koji eventualno nema električnu energiju je zanemarljiv, ispod niova statističke greške“, rekao je ministar Tanjugu.

Kako je naveo, „Srbijagas“ obezbeđuje dovoljne količine gasa za potrebe svih daljinskih sistema grejanja, privrede i građana.

„To su količine između 13 i 13,5 miliona metara kubnih gasa, a sutra očekujemo da će to biti i više od 14 miliona metara kubnih gasa. Za to smo spremni, imamo dovoljne količine gasa koji dobijamo iz Mađarske i podzemno skladište radi punim kapacitetom“, podvukao je Antić.

Ministar je jutros obišao dispečarski centar „Beogradskih elektrana“ kako bi se uverio da sistem funkcioniše bez problema i rekao da je potpuno uredno snabdevanje svim energetnima.

Istakao je da sve toplane u Srbiji rade u režimu 24 sata i imaju dovoljnu količinu energenata, gasa, mazuta, uglja…

„Sada je sve pod kontrolom, sve državne službe su na terenu ili u pripravnosti da brzo i efikasno reaguju“, zaključio je Antić.