Apel mladima za bezbedan povratak sa dočeka – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Apel mladima za bezbedan povratak sa dočeka

Apel mladima za bezbedan povratak sa dočeka

 

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost soabraćaja apelovao je na učesnike u saobraćaju da Novu godinu pamte po tome kako su se lepo proveli, jer posledice vožnje u pijanom stanju mogu da potraju celog života.

Vanredne kontrole saobraćajne policije su uobičajene 31. decembra, a čini se i neophodne.

Podesetićemo da samo u jednoj nedelji u decembru od 150 hiljada kontrolisanih vozača 1.700 nije prošlo alkotest, a 380 je isključeno iz saobraćaja.

Ko za volan sedne pijan, mora da bude spreman da plati najmanje 10 hiljada dinara, to je najniža kazna, ali može da bude i deset puta viša. Osim toga vozač rizikuje da dobije kaznene poene i oduzimanje dozvole.

Kada sednete pijani za volanom ili pod dejstvom narkotika, svaka tačka je crna tačka, ističe Okanović i dodaje da to može biti i bandera u koju niko nije udario.

Apelovao je na učesnike u saobraćaju da Novu godinu pamte po tome kako su se lepo proveli, jer posledice vožnje u pijanom stanju mogu da potraju celog života.

Mnogi će doneti novogodišnju odluku da će pripaziti kako se hrane, kaže Okanović i apeluje da se donese odluka da se vezuje pojas na zadnjem sedištu, jer je to važnije nego pojas na prednjem sedištu.

Ako već pijete i slavite nađite alternativne načine da se prevezete bezbedno kući.

Izvor: RTS