Home » Sport » Barsa ponovo na vrhu, “preživeli” i bez Mesija

Barsa ponovo na vrhu, “preživeli” i bez Mesija

Strašna utakmica na “Nou Kampu” koju su obeležili lepi golovi u efikasnoj utakmici Barselone i Sevilje (4:2), ali nažalost i povreda ligamenata lakta Lionela Mesija.

Neverovatni argentinski fudbaler je za 12 minuta fudbala uspeo da asistira za Filipea Kutinja i samostalno pogodi mrežu Sevilje, da bi potom u bolovima napustio teren kada se nezgodno “prizemljio” na ruku posle vazdušnog duela.

Sablasna atmosfera 88.712 bila je prisutna dugo vremena zbog povrede Mesija, a Sevilja nije na pravi način koristila dekoncentrisanost svog rivala.

Zapravo, najbolju šansu u prvom poluvremenu imali su još pre njegove povrede kada je Arana pogodio stativu, dok su “da mogu” shvatili tek u drugom poluvremenu i naišli na savršeno fokusirano Mark-Andre Ter Štegena koji je delovao kao rukometni golman…

Dva puta je beležio “duplu” odbranu i magično zaustavljao kombinovane pokušaje Silve i Vaskeza, odnosno odnosno Sarabije i Ben Jedera.

Pogledajte…

Ni dva primljena gola do kraja utakmice, koje su prelepo plasiranim udarcima postigli Pablo Sarabija (79. minut) i Luis Mjurijel (91. minut) – nisu pokvarili njegov veliki doprinos u odbrani, dok je odgovornost u napadu preuzeo Luis Suarez.

“Vukao” je sve konce igre Urugvaja, razigravao i šutirao, a najveći nalet Sevilje odbio je golom iz penala koji je sam izborio u 63. minutu.

U strelce se upisao i Ivan Rakitić u 88. kada je iskosa sa desne strane savladao Vačlika, češkog golmana koji za razliku od nekih ranijih mečeva ove sezone – nije imao svoje veče i u nekim situacijama je morao bolje.

Sve rezultate, strelce i tabelu posle današnjih mečeva Primerepronađite OVDE!

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport.

Izvor: MONDO Vesti