Home » Sport » “Bata” Mirković: Da gledam kako razvlače moje igrače?

“Bata” Mirković: Da gledam kako razvlače moje igrače?

I danas, kada je pred nama naredno kolo i novi derbi u srpskom fudbalu između Partizana i Radničkog iz Niša, priča se o minulom 159. “večitom derbiju” i incidentima koji su se dogodili tokom poslednjeg okršaja Crvene zvezde i Partizana.

U jednom je učestvovao i trener “parnog valjka” Zoran Mirković, a kamere su zabeležile kako u jednom pomenutu temperamentni šef stručnog štaba crno-belih lupio po glavi pomoćnog trenera domaće ekipe Milana Kosanovića.

 Mirković je o ovom incidentu govorio za “Sportski žurnal”.

“Zašto sam se našao tu?! Zar je trebalo da sa klupe gledam kako desetorica sa terena i još više njih sa Zvezdine klupe razvlače dvojicu mojih igrača – Nikolića i Uroševića?”, pitanjem je uzvratio trener Partizana, a zatim je dodao:

“Naravno da sam utrčao, ali ne da bih bilo koga udario, nego da bih zaustavio incidente. Simptomatično je da sam ja označen kao neko ko je nekoga udario. Nije isto razdvajanje i udaranje. Odgurnuo sam u želji da razdvojim. I mene su gurali u toj gužvi, možda me je neko i udario. Ja nisam uleteo da bih se tukao. A šta bi se desilo sa tom dvojicom mojih igrača da nisam pritrčao? Otišao sam tamo da bih sprečio gužvu, tuču, na kraju krajeva da bi se taj derbi priveo kraju.”

Zoran Mirković je odmah posle utakmice priznao da je preterao i izvinio se, ali mu je krivo što je u postupku smirivanja strasti ostao usamljen.

“Naravno da sam pružio ruku i Kosanoviću… Odigrao sam 18 derbija. Još dva vodio kao trener. Nijednom nisam izašao sa terena, a da se nisam pozdravio sa svim akterima. Svakog mogu da pogledam u oči. Bio sam ljut, imao sam razloge za to, ali sam vruće glave, na konferenciji za medije, rekao da se izvinjavam svima. Ostao sam na žalost usamljen“, podvukao je trener Partizana.

Izvor: MONDO Vesti