“Beograd BEZBEDNIJI u odnosu na druge gradove Evrope” – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » “Beograd BEZBEDNIJI u odnosu na druge gradove Evrope”

“Beograd BEZBEDNIJI u odnosu na druge gradove Evrope”

Beograd u poređenju sa drugim evropskim gradovima, poput Budimpešte, Hamburga, Beča ili Berlina, ima najmanji broj izvršenih krivičnih dela izjavio je danas Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

beograd, dron, panorama, kalemegdan, ratno ostrvo, ušće, dunav, sava Foto: Mondo/Goran Sivački

  On je posle sastanka sa rukovodstvom beogradske policije rekao da je u prvih šest meseci u glavnom gradu počinjeno 14,8 odsto manje u odnosu na isti period 2018, kao i da je počinjeno pet krivičnih dela teško ubistvo koja su rasvetljena, saopštio je MUP.

Izvor: Tanjug

Važno je da građani znaju da je policija uradila svoj posao, jer smo u prethodnom periodu bili svedoci zlonamernih komentara kako se u Beogradu izvrši veliki broj krivičnih dela za koja se nikad ne nađu odgovorni, što apsolutno nije tačno, istakao je Stefanović.

Izvor: Tanjug

Prema njegovim rečima u prvih šest meseci prošle godine u Beogradu počinjeno 13 krivičnih dela teško ubistvo, od čega je do sada rasvetljeno 10.

U prvih šest meseci ove godine od počinjenih 110 krivičnih dela teška telesna povreda beogradska policija je rasvetlila 97,5 odsto, dok je od 70 krivičnih dela laka telesna povreda rasvetljeno oko 98 odsto.

Govoreći o krivičnim delima iz oblasti imovinskih delikata, Stefanovic je precizirao da je u prvih šest meseci broj razbojništava smanjen za 41,2 odsto, krađe vozila za 32,2 odsto, a teške krađe za oko 25 odsto.

Beogradska policija u prvih šest meseci zaplenila je oko 200 kilograma marihuane, 20 kilograma heroina i tri kilograma kokaina.

Izvor: Mondo Vesti