Home » Srbija » Bes na Kosovu: Proteruju britanskog novinara (VIDEO)

Bes na Kosovu: Proteruju britanskog novinara (VIDEO)

Britanski novinar Gream Filips razljutio je kosovske lidere u Prištini, nazivajući ih “ratnim zločincima i teroristima”, zbog čega bi danas trebalo u parlamentu u Prištini da bude proglašen personom non grata.

kosovo - novinarFoto: Youtube/Graham Phillips

U kopiji odluke parlamenta u koju je portal Klan Kosova imao uvid, navodi se da će Filips u slučaju da pokuša da uđe na Kosovo biti deportovan i o tome će biti obaveštena ambasada Velike Britanije u Prištini.

Filips je u više navrata na svom Youtube kanalu izveštavao o bivšoj oslobodilačkoj vojsci Kosova (OVK) kao o “terorističkoj organizaciji”.

[embedded content]

Izvor: Youtube/Graham Phillips

On je, braneći svoje stavove o Prištini, za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) izjavio da je “Kosovo teroristička država”.

“Kosovo je država koju kontrolišu teroriste i ratni zločinci…ljudi bi trebalo da budu svesni toga ko su zapravo (premijer Ramuš) Haradinaj i (predsednik Hašim) Tači”, izjavio je Filips.

Načelnik GŠ: Vojska na Kosovu? Ne mogu da isključim!

Filips koji tvrdi da je njegovo izveštavanje potpuno nezavisno, kao i da radi isključivo na projektima koje on lično bira, izjavio je i da je bio iznenađen brojem pretnji dobijenih povodom njegovog izveštavanja o situaciji na Kosovu.

[embedded content]

Izvor: Youtube/Graham Phillips

“Očekivao sam, naravno, takve povratne reakcije, ali me je iznenadio broj pretnji smrću”,rekao je Filips, navodeći da je dobio na stotine pretnji smrću od kosovskih Albanaca, koji su ga optuživali da širi rusku propagandu.

Na pitanje BIRN-a da li je još uvek na Kosovou, Filips nije želeo da odgovori, navodeći da je do sada završio 18 izveštaja o Kosovu, da planira da uradi još dva i da će tada završiti savoj “kosovski projekat”.

Filips je prošle godine dobio zabranu objavljivanja na Twitteru zbog svojih proruskih stavova o sukobu u Ukrajini.

Izvor: MONDO Vesti