Besplatan upis u karate školu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Besplatan upis u karate školu

Besplatan upis u karate školu

Karate klub “Karađorđe” iz Topole, u cilju omasovljenja karatea i sporta uopšte, naročito dečijeg, sprovodi akciju besplatnog upisa u karate školu koji će trajati do kraja ove godine.
Akcija obuhvata decu uzrasta od 4-12 godina starosti. Treninzi će se održavati utorkom i četvrtkom, u maloj sali za borilačke veštine u ulici Mije Todorovića broj 1 (zgrada bioskopa). Ideja besplatnog upisa u karate školu predočena je rukovodstvu opštine početkom jula meseca, kada je u zgradi opštine priređen prijem za osvajače medalja na svetskom WKC prvenstvu održanom u Beogradu. Akciju kluba podržao je i opštinski Sportski savez.
Inače, KK “Karađorđe” će i ove godine nastaviti sa programom Sportske karate školice. Program je prilagođen uzrastu od 4-7 godina. Iz Uprave kluba ističu da je, zbog sve većeg interesovanja dece za karate treninge, napravljen poseban program rada namenjen deci mlađeg uzrasta.
-Sadržaj i program rada karate školice prilagođen je sposobnostima dece predškolskog uzrasta, a pozitivno utiče na motorički, mentalni i biološki razvoj deteta. Različitim vežbama i kroz igru sa vršnjacima, deca poboljšavaju koordinaciju, ravnotežu, gipkost, brzinu, spretnost…, reči su trenera Ranka Šolića, iza čijeg rada stoje značajni rezultati.
Šolić ističe i da deca na ovaj način razvijaju “duh i telo, uče osnove sportske kulture, poboljšavaju psihofizičke sposobnosti, druže se sa vršnjacima i stiču veće samopouzdanje”.