Bod za Šamotere u Požarevcu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Bod za Šamotere u Požarevcu

Bod za Šamotere u Požarevcu

 

Posle poraza od niškog Železničara 1949, Požarevljani su u drugoj uzastopnoj utakmici kod kuće osvojili pred malobrojnom publikom bod protiv Šamota 65.

Tek u 17. minutu su gosti uspeli da izjednače, a odmah zatim pređu u vođstvo. Oba golmana, Marko Krstić među stativama domaćih i na drugoj strani Vladimir Đorđević su izvrsno branili. Na liniji šesterca su carovali korpulentni Đorđe Todorović i kod gostiju bivši reprezentativac Ratko Nikolić koji je vezivao za sebe po dva igrača, primao loptu jednom rukom i kao vidra se između njih izvijao i šutirao u padu potvrđujući svoju virtuoznost.

Posle odmora golman Vladimir Đorđević je povredio skočni zglob, pa je uskočio Ivan Đorđević. Aranđelovčani su u laganom ritmu držali prednost. Kapiten Marko Čavaljuga je uspeo da izjednači na 24:24 i ukrade loptu gostima u poslednjem minutu. Odmah je uposlio Nikolu Nikolića koji umesto da je plasira u mrežu pogađa golmana Đorđevića u grudi. Tako je prokockana idelana šansa za pobedu. Aranćelovčani su poslednjih 17 sekundi imali napad, držali loptu, pokušali sa šutem, ali vreme je isteklo.