Home » Srbija » “Brine me šta bi Albanci mogli da preduzmu”

“Brine me šta bi Albanci mogli da preduzmu”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga brine šta bi kosovski Albanci mogli da preduzmu.

Aleksandar VučićFoto: Tanjug/Sava Radovanović

Vučić je poručio da država neće dozvoliti napade na srpski narod, niti uništavanje Srbije.

“Ono što me brine, to je ono što Albanci rade na KiM i moj strah je od njihove neodgovnosti i nekontrolisanih postupaka kojima bi mogli svakojaka čuda da urade”, rekao je Vučić obraćajući se građanima u Smederevskoj Palanci.

Mi ćemo da se borimo da čuvamo mir, poručio je Vučić.

“Ali, ono što je sasvim sigurno i što moraju da znaju i oni, ali i neki drugi koji im pomažu, to je da nikome necemo dozvoliti da napada srpski narod, ni da unižava Srbiju. Niti da pokušava na bilo koji način da uruši njene nacionane i državne interese”, istakao je predsednik.

Za to će Srbija uvek imati snage, poručio je Vučić.

Kosovski parlament usvojio je većinom glasova Platformu za dijalog o, kako se navodi, konačnom, inkluzivnom i pravno obavezujućem sporazumu za normalizaciju odnosa Beogada i Prištine

Reč je o platformi koju je Beograd ranije ocenio kao dokument koji dokazuje da Priština ne želi nastavak dijaloga sa Beogradom.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je ranije da je Priština stavila Srbiju u najteži položaj još od 2011. godine.

“I sada ovim konačnim, poslednjim ekserom su poslali jasnu poruku da je ovo za njih kraj dijaloga i da je dijalog završen”, naveo je Đurić.

Izvor: MONDO Vesti