Home » Srbija » Brnabić: Kad Vlada sluša zahteve privrede…

Brnabić: Kad Vlada sluša zahteve privrede…

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da će Vlada Srbije nastaviti da se bori protiv sive ekonomije, za fer tržište, bolji život građana, transformaciju ekonomije i društva.

naled,brnabićFoto: Tanjug/Zoran Žestić

Zajedno moramo biti i hrabriji i efikasniji u sprovođenju promena, zbog toga ova vlada postoji. Reforme nisu same sebi cilj, ne sprovodimo ih zbog Duing biznis liste, ne sprovodimo ih zbog evropskih integracija, već zbog svojih građana i privrede kako bismo im život učinili lakšim i kvalitetnijim, rekla je Brnabić na predstavljanju 11. Sive knjige NALED-a.

To je za mene put ka boljoj poslovnoj klimi i vladavini prava, to je merilo uspeha u reformama, dodala je Brnabić.

Ona je ukazala da je NALED odigrao ključnu ulogu u reformama koje se tiču sistema elektronske prijave sezonskih radnika, prijave imovine i oslobađanju poreza i doprinosa mladih preduzetnika.

Brnabić kaže da je u 2017.godini ukupno prijavljeno 3.585 radnika na sezonskim poslovima, a za samo 15 dana u ovoj godini elektronski je prijavljeno 498 radnika.

Ona je, govoreći o e-šalteru, kazala da je za šest meseci podneto više od 130.000 prijava za upis u katastar, a vreme procedure je smanjeno sa 25 na pet dana.

Mera oslobađanja poreza i doprinosa za mlade preduzetnika, koja postoji od 1. oktobra prošle godine, za tri meseca je dala rezultate. Zahvaljujući toj meri, kaže, oko 500 mladih je pokrenulo biznis.

Ona je ukazala da je od 2014.godine partnerstvo Vlade Srbije sa NALED-om drugačije i da se to vidi i danas po broju prisutnih ministara na predstavljanju preporuka koje se nalaze u Sivoj knjizi.

Mi znamo vise nego bilo koja vlada u prošlosti da nemamo svu pamet ovog sveta i da ne postoji vlada koja može sama da formuliše i sprovede sve promene. Za nas su reforme i promene partnerski posao i moj cilj je da se što više pojedinaca uključi, rekla je Brnabić.

Predstavnici NALED-a uručili su premijerki Sivu knjigu sa 31 novom preporukom.

Izvor: MONDO Vesti