Home » Srbija » Brnabić ponovo meta uvreda, “Jeremić ništavni patuljak”

Brnabić ponovo meta uvreda, “Jeremić ništavni patuljak”

Ponovo bura na srpskoj političkoj sceni. Posle pretnji silovanjem, vešanjem na Terazijama, o Ani Brnabić sada je napisan novi uvredljivi tvit.

Vuk Jeremić je, naime, na svom Twitter nalogu napisao: “Na pitanje o značaju prisajedinjenja Vojvodine Srbiji ‘premijerka’ Ana Brnabić je rekla da uvek kada se govori o tom datumu treba napomenuti da Srbija ima dobru saradnju s Mađarskom?! Neobrazovana, od morala i dostojanstva operisana karikatura.”

Jeremiću nisu ostali dužni iz SNS-a, pa je tako funkcioner stranke Marko Đurić saopštio da je “Vuk Jeremić u moralnom smislu ništavni patuljak u poređenju sa Anom Brnabić i nije joj ni do kolena”.

Đurić kaže da je dobro i što je “Jeremić javno izneo laž da nije dobio pare od katarske ambasade”, jer građani će u roku od 24 sata biti u prilici da vide i dokaze o tome ko je lažov, a ko govori istinu.

“O tome koliko je Jeremić svestran lažov govori i način na koji je napao premijerku Anu Brnabić, jer je njenu izjavu potpuno istrgnuo iz konteksta i falsifikovao, a onda je obasuo salvom primitivizma i uvreda”, kaže on.

 Jeremić je, ocenjuje Đurić, odlučio da se u ekstremizmu takmiči sa svojim fašističkim koalicionim partnerima, jer mu je zasmetalo što je predsednica vlade Ana Brnabić u Vojvodini pomenula skladne srpsko-mađarske odnose.

“Mi smo ponosni na činjenicu da međudržavni odnosi Srbije i Mađarske nikada nisu bili bolji, a da međunacionalni odnosi u Vojvodini nikada nisu bili skladniji”, ističe Đurić.

“Savez za silovanje i vešanje i njegov lider Vuk Jeremić sami čine sve da nikada ne postanu ozbiljna politička snaga koja bi mogla pretendovati na vođenje Srbije, jer takvim lažovima i ništarijama građani Srbije neće pokloniti svoj glas”, navodi Đurić u saopštenju.

I potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kritikovala je Jeremića zbog uvreda na račun premijerke Ane Brnabić.

Mihajlovićeva kaže tim povodom da lideri tzv. opozicije iz Saveza za Srbiju nastavljaju sa sramnim uvredama i širenjem govora mržnje u javnosti.

“Kao da ih nedavni pozivi na silovanje i bešenje predsednice Vlade nisu dovoljno opametili, jedan od njih, Vuk Jeremić, nastavlja sa vređanjem i pokazivanjem mržnje prema ženama”, kaže Mihajlovićeva, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Ona je istakla da je u vremenu kada se celo društvo bori protiv nasilja nad ženama neprihvatljivo da neko, ko se naziva predsednikom političke stranke, ponaša prostački i nasilnički.

“Jezik mržnje i uvrede nam ne mogu doneti ništa dobro. Kojoj god političkoj opciji da pripadamo ne smemo dozvoliti sebi ovakvo ponašanje. Vuk Jeremić i družina nam, zapravo, pokazuju kako bi se ophodili prema ženama u Srbiji da su na vlasti. Radite, Vuče na sebi, izlečivo je!?”, rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade istakla je da političari mogu iznositi različite stavove, ali da je svako vređanje na nacionalnoj, verskoj ili seksualnoj osnovi nedopustivo.

“Moramo graditi društvo nenasilja i kulturu poštovanja drugih, bez obzira kojoj naciji pripadaju, kojoj veri se priklanjaju i kog su seksualnog opredeljenja”, zaključila je ona, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Izvor: MONDO Vesti