Home » Srbija » Burno u skupštini: Ko treba da ode – Ljajić ili Šešelj?

Burno u skupštini: Ko treba da ode – Ljajić ili Šešelj?

Poslanik SRS Aleksandar Šešelj pitao je kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet ministru Rasimu Ljajiću. Poslanik SDPS-a Milorad Mijatović uputio je kontrapitanje predsednici parlamenta i predsedniku Administrativnog odbora.

vučić, zakletva, skupština, predsednik srbije, inaguracija, vučić predsednikFoto: Mondo/Stefan Stojanović

“Kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet Rasimu Ljajiću? Zašto je toliko važan za koaliciju? Još gura prst u oko srpskom narodu kada pravi koaliciju u BNV sa Sulejmanom Ugljaninom, koji otvoreno govori da je Srbija fašistička tvorevina”, pitao je Šešelj u delu sednice na kom poslanici postavljaju pitanja.

Šešelj tvrdi da je Ljajić, za predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća, “izabrao” Esada Džudžu, koji je nedavno objavio “rasparčanu” kartu Srbije.

Skupština: O Srpskoj listi i kriminalcima s Kosova

Mijatović je u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja zatražio obaveštenje kada će Administrativni odbor da ostavi Vojislava Šešelja bez mandata, jer je, kako kaže, reč o osuđenom ratnom zločincu.

On je obraćanje Aleksandra Šešelja prokomentarisao izrekom “iver ne pada daleko od klade”, a radikale nazvao “najamničkom strankom”.

Mijatović je naveo i da se protiv Ljajića vodi bezočna haranga i poručio da očekuje da se u igru uključi i “Šerlok Holms”.

“Oni koji investiraju u čoveka prošlosti treba da znaju da je to loša investicija, jer ne daje rezultate. Vaše vreme je isteklo. Srbija je drugačija. Vi se niste promenili, a Srbija ide napred, ide u Evropu”, rekao je poslanik SDPS.

Mijatović je naveo da radikale više ne očekuje u parlamentu i očekuje da su ovo njihovi “poslednji trzaji”.

Rasprava između radikala i poslanika stranke Rasima Ljajića je nastavljena i posle poslaničkih pitanja.

Aleksandar Šešelj je rekao da su radikail izlazili sami na izbore, a da je partija Rasima Ljajića u poslednjih 18 godina “satelit stranka” koja popunjava samo upravne i nadzorne odbore.

Branimir Jovanović SDPS je odgovorio da radikale “niko neće” i da zato i izlaze sami na izbore.

Izvor: MONDO Vesti