Home » Sport » Čelsi kupuje vreme: Bar transferi na leto…

Čelsi kupuje vreme: Bar transferi na leto…

Čelsi, zvanično, ne može da dovodi fudbalere.

Zbog toga što je utvrđeno da je u čak 29 slučajeva prekršio pravila u transferima igrača mlađih od 18 godina, Čelsi će zbog toga morati da plati i kaznu od 600.000 švajcarskih franaka, ali isto tako neće moći da registruje nova pojačanja do leta 2020. godine…

Odnosno dva naredna prelazna roka.

Jasno je koliko će to problema stvoriti klubu koji je već bio kažnjavan zbog transfera Gaela Kakute, što je kasnije osporeno, s tim da ih je ovaj “ban” uhvatio pomalo i na spavanju.

Većini nosilaca igre ubrzo ističu ugovori i jasno je koliko to nosi poteškoća rukovodstvu kluba kome su sada “vezane ruke” i prvo mora da ubedi fudbalere poput Luiza, Azara, Vilijana i Pedra da ostanu u Čelsiju dok se ne završi kriza, što neće biti nimalo lako.

Iz tog razloga “plavci” su uložili žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) na odluku o zabrani transfera, a na “Stamford bridžu” se nadaju da će ovo značiti da će “početak zabrane transfera” biti odložen za šest meseci, odnosno da će ovog leta moći da dovode pojačanja.

Čelsi, stadion Čelsija, Stamford bridžFoto: MONDO/Predrag Vujić

Ili će kazna bar biti “skraćena”!

Nije potvrđeno kada će žalba biti razmatrana, ali ovo je sve češći slučaj u fudbalu pošto se slično dogodilo nedavno i Atletiko Madridu i Real Madridu.


Ukoliko Čelsi ovog leta bude mogao da dovodi pojačanja to znači i da ćemo videti ogromna ulaganja u rekonstrukciju tima, koja je svakako i potrebna bez ove kazne. 

Podsećanja radi, mnogi smatraju da je Čelsi i očekivao da će kazna pristići pošto je ove zime već angažovao Kristijana Pulišića iz Dortmunda za sumu oko 60 miliona evra, a koji će baš ovog leta postati fudbaler “plavaca”.

Izvor: MONDO Vesti