Home » Srbija » Cena za “vešanje na Terazijama”: Nogo podneo ostavku

Cena za “vešanje na Terazijama”: Nogo podneo ostavku

Poslanik pokreta Dveri koji je uzburkao političku javnosti Srbije izjavom o “vešanju na Terazijama”, Srđan Nogo, podneo je ostavku na mesto člana Predsedništva tog pokreta.

boško obradović, dveri, izbori 2017, plakati, posteri, ulični plakatiFoto: Mondo/ Stefan Stojanović

Za beogradski dnevnik “Danas”, Nogo je potvrdio da je podneo ostavku u Predsedništvu ali ostaje u parlamentu.

“Podneo sam ostavku na mesto člana Predsedništva Dveri. Ostajem član Dveri, poslanik u Skupštini Srbije i član Glavnog odbora stranke”, rekao je Nogo.

Nogo je, kako Danas saznaje, ostavku na mesto člana Predsedništva podneo pod velikim pritiskom članova Glavnog odbora Dveri i članova Predsedništva koji smatraju da pozivanje na nasilje nije politika Dveri i da su te izjave usmerene protiv Saveza za Srbiju.

Nogo je pre nekoliko dana rekao da bi predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, “trebalo da budu obešeni na Terazijama” ako je iz Beograda potpisan Dablinski sporazum sa EU o migrantima.

Lider Dveri Boško Obradović se dan nakon sporne izjave ogradio od Noga, napominjući da je on na neprikladan i neprimeren način govorio o jednoj bitnoj temi i naglasio da politika Dveri nije pozivanje na nasilje i vešanja.

Više javno tužilaštvo pokrenulo je prošle nedelje predistražni postupak zbog pretnji koje je poslanik Dveri Srđan Nogo uputio Vučiću i Ani Brnabić.

Izvor: MONDO Vesti