Crna Gora: Još sedam smrtnih slučajeva, 609 novooboljelih – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Svet » Crna Gora: Još sedam smrtnih slučajeva, 609 novooboljelih

Crna Gora: Još sedam smrtnih slučajeva, 609 novooboljelih

Zvaničnici crnogorskog zdravstva saopštili su u petak da je sedam osoba pozitivnih na Kovid 19 preminulo u poslednja 24 sata, dok su laboratorije u Crnoj Gori i Njemačkoj, na osnovu ukupno 1.738 obrađenih PCR uzoraka, zabilježile 609 novih slučajeva infekcije.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno sedam smrtnih ishoda kod Kovid 19 pozitivnih pacijenata iz Bijelog Polja (2), Berana, Rožaja, Budve, Ulcinja i Podgorice rođenih 1952. (2), 1958, 1947. (2), 1972. i 1940. godine, a koje su prijavili Opšta bolnica (OB) Bijelo Polje (2), OB Berane (2), OB Bar (2) i Zavod za hitnu medicinsku pomoć”, navodi Institut za javno zdravlje.

Prema navodima Instituta, “ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid 19 infekcijom od početka juna iznosi 219, a od početka godine 228”.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 874 uzorka na novi koronavirus. U laboratorijama Instituta i drugim laboratorijama u državi koje sprovode PCR dijagnostiku na novi koronavirus ukupno je registrovano 273 novopozitivnih slučajeva infekcije”, navodi IJZ.

Iz tog instituta su saopštili da je, pored rezultata pristiglih iz crnogorskih laboratorija, tokom dana završena je i statistička obrada rezultata uzoraka koji su poslati na laboratorijsku obradu u Njemačku

“Ukupno je pristiglo 864 rezultata među kojima su otkrivena 336 novopozitivna slučaja koji su uzorkovani 12, 13. i 14. oktobra, te će se voditi kao novooboljeli u tim danima“, piše u saopštenju.

Prema najavi iz IJZ, preostali rezultati uzoraka upućenih u Njemačku očekuju se tokom dana ili eventualno sjutrašnjeg prijepodneva, i oni će biti uzeti u obzir prilikom računanja opštinskih stopa kumulativne incidencije od kojih zavisi primjena restriktivnih mjera.

“Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovida 19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 4.484”, navodi IJZ, kome je u posljednja 24 sata prijavljen oporavak 214 pacijenata.

Od početka epidemije u Crnoj Gori, ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom je 15.281.

Izvor: Glas Amerike