Dačić: Đukanović nastavlja da lažima plaši građane Srbije – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Dačić: Đukanović nastavlja da lažima plaši građane Srbije

Dačić: Đukanović nastavlja da lažima plaši građane Srbije

Crnogorski predsednik rekao je ranije večeras da u okolnostima u kojima je, kako tvrdi, krenuo proces frormalizacije kosovske nezavisnosti, priča o tome da je Crna Gora „prirodni deo srpskog sveta“, prirodni deo „velike Srbije“ za njega je, kaže, „neka vrsta hrane kojom treba nahraniti gladna nacionalistička usta. koja sve teže podnose gubitke“.

U intervjuu za Fejs televiziju Đukanović je između ostalog, govoreći o odnosu Crne Gore i Srbije, rekao da je Crna Gora na stubu srama u srpskim medijima.

„Ko to preti Crnoj Gori iz Srbije, ko osporava državu Crnu Goru i njenu spoljnopolitičku orijentaciju? Jedino što Srbiju interesuje jesu prava srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori““, rekao je Dačić u izjavi za Tanjug.

Srpski ministar naglašava da je Milo Đukanović na nedavnim parlamentarnim izborima „izgubio od svog naroda, a ne od Srbije“.

„Pa nije (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić pozivao za koga da se glasa u Crnoj Gori, već (Edi) Rama i (Ramuš) Haradinaj. Pa, kako to ne smeta Milu Đukanoviću, koji kaže da mu smeta da neko smatra Crnu Goru ‘prirodnim delom srpskog sveta?’. Zar je Crna Gora ‘prirodni deo albanskog sveta’ kad mu ne smeta mešanje Rame i Hardinaja?“, dodao je Dačić.

Nije Srbija, kako je poručio, vodila anticrnogrosku politiku, već je Crna Gora vodila antisrpsku politiku, umešavši se u unutrašnje stvari Srbije, priznajući Kosovo.

„Srbija ima interes da razvija najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom, i vreme je da se prestane s plašenjem crnogorskog naroda radi stvaranja alibija za ostanak na vlasti“, zaključio je Ivica Dačić.

Izvor: rts.rs