Dačić: Saosećanje i solidarnost sa iranskim narodom usled epidemije koronavirusa – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Dačić: Saosećanje i solidarnost sa iranskim narodom usled epidemije koronavirusa

Dačić: Saosećanje i solidarnost sa iranskim narodom usled epidemije koronavirusa

Ivica Dačić obavestio je  Muhameda Džavada Zarifa da je jedna od mera i privremena zabrana ulaska u Srbiju i za državljane Irana, koja je doneta ne samo radi zaštite od unošenja koronavirusa u Srbiju već i u sklopu aktivnosti na sprečavanju daljeg globalnog širenja tog virusa.

Dačić je istakao je da je reč o meri koja je privremenog karaktera, koja je doneta u cilju ne samo zaštite od unošenja virusa korona u Republiku Srbiju, već i u kontekstu aktivnosti na sprečavanju daljeg globalnog širenja ovog virusa, uz iskrenu nadu i želju da okolnosti budu takve da se ove mere u čitavom svetu što pre obustave.

Šef srpske diplomatije je povodom žrtava izazvanih epidemijom koronavirusa u Iranu izrazio saučešće Zarifu, a prijateljskom iranskom narodu preneo izraze dubokog saosećanja i solidarnosti.  

Ministar Zarif je zahvalio na solidarnosti Srbije i izneo očekivanje da ćemo disciplinovanim pridržavanjem svih preporučenih mera i uzajamnom solidarnošću i razumevanjem svi zajedno, na globalnom nivou, uspeti da prevaziđemo jednu od najvećih zdravstvenih kriza i izazova savremenog doba.

Izvor: rts.rs