Home » Srbija » Dačić: SPS uvek spreman za izbore

Dačić: SPS uvek spreman za izbore

Nema nijednog valjanog razloga za traženje prevremenih izbora, izjavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić u intervjuu za “Kurir”.

Ivica DačićFoto: Mondo/Stefan Stojanović Ivica Dačić

 On je, međutim poručio da je SPS uvek spreman za izbore i dodao da, ukoliko postoji oni koji iznova postavljaju pitanje legimititeta, onda je najbolje da se to proveri na izborima.

Na konstataciju da Aleksandar Vučić ne isključuje mogućnost prevremenih izbora, Dačić kaže podržava tu ideju ukoliko neko misli da može nekome da konkuriše, ali je problem je “što opozicija stalno želi da igra igru bez granica”.

“Onda će da kažu ‘ovi izbori nisu korektni’ pa će opet da traže nove izbore. Posao opozicije je da stalno trži izbore, ali ovde je stvar u tome da oni mole boga da ne bude izbora. To je jedna šok-terapija. Iako su izbori šok-terapija, ja ih podržavam”, rekao je Dačić.

Upitan šta bi Srbija dobila nakon tih izbora, on je rekao da je “Vučić poslednji na svetu koji bi se protivio izborima zato što on ima ogromnu većinu”, dodavši da bi Srbija time “još jednom dobila stabilne organe za naredne četiri godine”.

Prema Dačićevim rečima, sva istraživanja javnog mnjenja govore da SPS ima dvocifren rezultat i da je SPS druga stranka u Srbiji u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom.

“To je najdugovečnija koalicija u Srbiji. Siguran sam da ćemo ostvariti rezultat bolji od 10 odsto”, rekao je on.

Izvor: MONDO Vesti