Dan državnosti u Orašcu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Dan državnosti u Orašcu

Dan državnosti u Orašcu

Centralna ceremonija Sretenjskih svečanosti održana je danas u Orašcu uz prisustvo premijerke Republike Srbije Ane Brnabić, predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović, najviših državnih i lokalnih funkcionera, crkvenih velikodostojnika i velikog broja građana. Predsednik opštine Bojan Radović dočekao je goste i premijerke Republike Srbije i Republike Srpske.

 

Željka Cvijanović obratila se prisutnima i u svom obraćanju zahvalila se Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije što su uspostavili praksu zajedničkog obeležavanja nacionalnih praznika sa Republikom Srpskom. Istakla je važnost što Republika Srbije podržava srpski narod sa druge strane granice i bori se za očuvanje Dejtonskog sporazuma.

Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić govorila je na skupu i rekla da je Srbija na putu napretka: „Borite se svakoga dana za bolju budućnost zemlje u kojoj živimo. Rešavajmo zajedno probleme, treba da budemo hrabri u prevazilaženju prepreka. Danas, kada obeležavamo Dan državnosti i odajemo poštovanje našim precima, postoje oni koji su došli da zvižde. To više govori o njima, a mi ćemo nastaviti da se tiho i dostojanstveno borimo za napredak i budućnost Republike Srbije,“ kazala je Ana Brnabić i naglasila da je zemlja bila na rubu katastrofe, a sada se nalazi na putu ekonomskog preokreta i prosperiteta. Posebno je apostrofirala da fašizam nikada neće dobiti mesto u Srbiji i iskazala ogromno poštovanje prema precima, slavnim ustanicima.

Obeležavanje Dana državnosti je i ove godine upriličeno na najvišem državnom nivou, nakon što je prošle godine Vlada Republike Srbije vratila Orašcu mesto koje mu pripada na istorijskoj mapi naše zemlje.