Danas promenljivo oblačno i sparno, lokalni pljuskovi – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Danas promenljivo oblačno i sparno, lokalni pljuskovi

Danas promenljivo oblačno i sparno, lokalni pljuskovi

 

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i sparno sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom pljuskova sa grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče.

Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od 11 do 19 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 27 do 31 stepen.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i sparno sa sunčanim intervalima, u pojedinim delovima grada sa pojavom kratkotrajnih pljuskova sa grmljavnom, uglavnom posle podne i uveče. Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Jutarnja temperatura biće oko 19 stepeni a najviša dnevna oko 30.

U Srbiji će naredne sedmice biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom pljuskova i grmljavina, uglavnom posle podne i uveče. Temperatura će biti u postepenom porastu, u petak i subotu u većini mesta oko 33 stepena, u nedelju u padu.

U Beogradu će narednih sedam dana biti slično vreme. Temperatura tokom celog perioda biti znatno iznad proseka za ovo doba godine.

Biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na osobe sa povišenim krvnim pritiskom i osetlјivim nervnim sistemom. Bolovi u kostima i zglobovima, glavobolјa i neraspoloženje moguće su meteoropatske reakcije. Preporučuje se smanjenje aktivnosti, kao i adekvatna zaštita od UV zračenja, naročito u najtoplijem delu dana.

 

Izvor: Beta