Dečija pozorišna predstava „Tri praseta“ – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Dečija pozorišna predstava „Tri praseta“

Dečija pozorišna predstava „Tri praseta“

Dečija pozorišna predstava „Tri praseta“ – subota, 30. septembar, Dvorana Park (bioskop) – tačno u podne. Cena ulaznice je 150 dinara. Tri mala praseta odlaze iz svog rodnog Prasićgrada, koji je zagađen, sa željom da ispune mamine zahteve, i pronađu zdravije mesto za život. Svež vazduh, zelena trava, opalo granje i lišće i dovoljna udaljenost od guste šume su idealni uslovi kako bi se prasići zaštitili od kiše, vetra i „zlog“ vuka na koga su ih svi upozoravali, govoreći im da su svi vukovi zli i da nikako ne smeju sa njima da sklapaju prijateljstva. Braća su sagradila svoje kućice i spremna su za samostalan život. Baš kao i u poznatoj priči o vuku i prasićima, pojavljuje se vuk! Međutim, u našoj priči u pitanju je vuk pesnik, željan pesme, igre i druženja. U nastavku priče prepliću se situacije zabune jer su i vuka u Vučkogradu, odakle dolazi, učili da mora biti strašan, da mora rušiti kućice i pojesti prasiće, jer to pravi vukovi rade. Vuk nehotice sruši kuću od slame, kao i kuću od pruća,. Prasići umalo da poveruju u priču o zlom vuku, ne shvatajući da su svojim ponašanjem i predrasudama koje su doneli iz Prasićgrada sami prouzrokovali rušenje kućica.
U završnom monologu vuk ispoveda da je proteran iz Vučkograda jer ne želi da bude kao svi ostali vukovi, kojima se nameće da čine loša dela. da mu je žao što je srušio kućice, objašnjava da je samo želeo da se igra i odlazi. Prasići se sažale, i uvide svoje greške. Shvate da su i oni odrastali u predrasudama i da moraju svakome da daju šansu pre nego što o njemu sude. Postaju najbolji prijatelji sa Vučkom i život nastavljaju kao velika, vesela družina.

U predstavi igraju:

Tamara Belošević – diplomirana glumica Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu u klasi prof. dr Vladimira Jevtovića. Igra u pozorištu Dadov i Slavija u Beogradu.Izdvajamo predstave „Kako ubiti suprugu i zašto?“, „Bolje jesti kolače umesto muškaraca“,“Zvezde i talenti, seriju „Vojna akademija“…
Aleksandra Belošević – diplomirana glumica Akademije umetnosti Novi Sad u klasi prof. Ljuboslava Majere.Igra u Srpskom narodnom pozorištu i SKC „Fabrika“ Novi Sad. Predstave: „Ćelava pevačica“, „Život na visokoj nozi“, „Mravlji metež“. Film: „Branio sam Mladu Bosnu“…
Tanja Petrović – diplomirana glumica Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Biljane Mašić. Igra u više beogradskih pozorišta kao što su Narodno pozorište, Atelje 212, Dadov, Zvezdara teatar i Boško Buha.Predstave: „Zbogom SFRJ“, „Otac na službenom putu“, „Kosa“ , „Zoran Đinđić“,“Vitamini“, „Pedeset udaraca“, „Nova stradija“,“Opasne veze“, „Gabrijele“,“Baron na drvetu“,“Ostrvo delfina“. Film : „Vlažnost“. Serija : „Pare ili život“, „Premijer“, „Gorki plodovi“.
Uroš Janković – diplomirani glumac Fakulteta dramskih umetnosti u Prištini u klasi profesora Boška Dimitrijevića.Igra u Beogradskom dramskom pozorištu „Let iznad kukavičjeg gnezda“ Filmovi: „Normalni ljudi“,“Šejtanov ratnik“.
Marko Obrenović- diplomirani audio vizuelni umetnik Akademije umetnosti Novi Sad-smer animacija i vizuelni efekti.