Dečiji film „Zlogonje“ u okviru programa „Noć srpskog filma“ – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Dečiji film „Zlogonje“ u okviru programa „Noć srpskog filma“

Dečiji film „Zlogonje“ u okviru programa „Noć srpskog filma“

U okviru programa „Noć srpskog filma“ 5. juna u našem bioskopu biće prikazan dečiji film „Zlogonje“. Ulaz za ovu projekciju biće slobodan, ali svi koji žele moći će da slanjem poruke pomognu lečenje Mihajla Milavića, koji je odigra glavnu ulogu u ovom filmu.
Mihajlo je rođen 2004. godine. Kao posledica nedostatka kiseonika nakon rođenja, dijagnostifikovana mu je cerebralana paraliza. Konstantne vežbe, terapija, kao i dve fibrotomije, Mihajlu su omogućile visoku funkcionalnost i potpunu samostalnost sa minimalnim teškoćama u hodu.
Nakon što je povredio koleno i kao posledica naglog rasta u poslednje dve godine, Mihajlovo stanje i hod su se naglo pogoršali. On sada hoda teško i uz pomoć štaka.
Mihajlova svakodnevna borba prikazana je u igranom filmu „Zlogonje“, u kojem je odigrao glavnu ulogu. Nakon što su ga upoznali vodeći ljudi projekta znali su da je on dečak kojeg su dugo tražili. Harizma, energija, kreativnost, vrcavost ali i zrelost ostavili su na njih veoma jak utisak. Dečak koji se svakodnevno suočava sa problemima koji su nezamislivi, tokom snimanja filma često je imao više energije, snage i radosti od ostatka tima na projektu i motivisao sve da baš nikada ne pomisle da odustanu. Na kraju, ovaj projekat posvetili su njemu, ne samo zato što ih je naučio šta znači borba, već zato što je pokazao kako se u toj borbi pobeđuje. Film je napravio veliki uspeh na prestižnim festivalima na kojima je osvojio brojne nagrade.
Kako bi ponovo hodao samostalno i povratio šemu hoda neophodna mu je neurološko-fizikalna terapija na lokomatu.
Pomozimo Mihajlu! Upišimo 621 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.
Film „Zlogonje“ biće prikazan u Dvorani Park u sredu, 5. juna od 14 časova.