Digitalizovano 90 odsto opštine Topola – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Digitalizovano 90 odsto opštine Topola

Digitalizovano 90 odsto opštine Topola

Pre deset godina ni u jednom selu u opštini Topola nije bilo digitalne telefonske centrale, za samo deset godina ova opština je uspela da opremi sva sela i da oko 90 odsto stanovništva dobije internet i kablovsku.

„ U ovoj godini smo zajedno sa telekomom instalirali 12 novih digitalnih stanica na teritoriji opštine Topola. U potpunosti smo završili digitalizaciju pravcem Belosavci- Jelenac-Maskar- Rajkovac- Kloka- Natalinci- Šume. Modernizovali Vinču, Plaskovac i sve obodne delove Topole“ izjavio je za Top Pres predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović.

On je dodao da su u svim selima korisnici uključeni osim Kloke i Šuma gde je u toku tehnički prijem instalacija i većina korisnika će biti uključena do kraja godine.

„ U narednoj godini u planu je potpuna digitalizacija Ovsišta i obodnih delova Jarmenovaca uključujući Vojkovce i Manojlovce. U Ovsište je dovučena optika i rešen je centar sela u prečniku od dva kilometra ostao je samo obod sela“ dodao je Jovanović.

Na ovaj način svim korisnicima je omogućen brži internet i digitalna televizija. Opština Topola je radila projektnu dokumentaciju i imovinsko pravne odnose a Telekom je finansirao.

TopPres.