Đereu srpski derbi sa Lajovićem, Petrović je baš srećni gubitnik – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Đereu srpski derbi sa Lajovićem, Petrović je baš srećni gubitnik

Đereu srpski derbi sa Lajovićem, Petrović je baš srećni gubitnik

Đere je potvrdio da se vraća u dobru formu i da mu je šljaka omiljena podloga, ali se očekivalo da će biti viđena mnogo veća borba, naročito jer je Lajović važio za favorita.

Ipak, Laslo mu je na startu oduzeo servis, a iako je izgubio stečenu prednost, još jednim brejkom stigao je do vođstva u setovima.

U drugom je mogao i ranije da završi duel, pošto je pretrpeo brejk kada je servirao za trijumf. Ipak, Dušan očigledno nije bio na svom nivou, još jednom je dozvolio sunarodniku da mu oduzme servis, koji je posao završio za nešto više od 100 minuta.

Đere će se u borbi za polufinale sastati sa Jirijem Veselim.

Petrović je, s druge strane, imao mnogo sreće da se nađe u glavnom žrebu, ali je pruženu šansu i te kako iskoristio. On je upao u turnir kao „srećni gubitnik“, pošto je objavljeno da je Fabio Fonjini pozitivan na koronavirus.

Odmah je morao da igra i nije imao lak zadatak, ali je deklasirao Roberta Karbaljesa Baenu, rezultatom 6:1, 6:4.

Danilo, iako je bio autsajder protiv 96. igrača sveta, uspeo da napravi podvig i ostvari prvu pobedu na ATP turniru u meču koji je trajao sat i po vremena.

I u četvrtfinalu će posao biti poprilično težak jer će na drugoj strani mreže biti iskusni Argentinac Federiko Delbonis.

ATP turnir na Sardiniji je iz serije 250 i igra se za nagradni fond od 271.345 evra.

Izvor: rts.rs