Home » Sport » Điđi se predomislio: Još EURO i penzija…

Điđi se predomislio: Još EURO i penzija…

Đanluiđi Bufon, 40-godišnji golman torinskog Juventusa, prema navodima italijanskih medija, dobiće poziv u reprezentaciju za dve prijateljske utakmice u martu ove godine.

Bufon je poslednju utakmicu za Italiju odigrao 13. novembra 2017. godine u revanšu baraža za Svetsko prvenstvo protiv Švedske. Nakon neuspeha “azura“ u nekoliko navrata je najavio da je tekuća sezona verovatno poslednja za njega, ali poslednjih dana je dao naslutiti kako je moguće da će promeniti odluku, posebno ukoliko mu Juventus ponudi novi ugovor.

Italijanski mediji izveštavaju kako će ga privremeni selektor Luiđi Di Bjađo pozvati za prijateljske utakmice protiv Engleske i Argentine. Ranije se smatralo da bi se na tim susretima Bufon mogao oprostiti od dresa sa državnim grbom, ali izgleda da je takav rasplet sve manje verovatan.

Bufon nikada nije osvojio Evropsko prvenstvo, a nije isključeno da ostane u fudbalu do narednog, koje će se održati 2020. godine, kada bude imao 42 godine.

Legendarni golman je istakao da neće nastaviti karijeru ukoliko oseti da nije dovoljno dobar, ali prema onome što pokazuje na golu Juventusa, teško je očekivati da će se penzionisati na kraju tekuće sezone.

“Điđi” je tokom karijere nosio dres samo dva kluba, Parme i Juventusa. Na golu Italije do sada je stajao čak 175 puta, po čemu je rekorder.

Izvor: MONDO Vesti