Home » Srbija » Đilas i Vesić na sudu – prva runda

Đilas i Vesić na sudu – prva runda

Jedan od opozicionih lidera Dragan Đilas tužio zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića za klevete izgovorene na TV Pink. Prvo ročište odloženo kako bi mediji mogli da prisustvuju. Vesić: “Doneo sam dokaze kako se Đilas obogatio”.

Vesić, ĐilasFoto: Tanjug/Dimitrije Goll

Prvo ročiste u sudskom postupku po tužbi lidera Saveza za Srbiju i bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića odloženo je danas kako bi se novinarima omogućilo da prate suđenje, odnosno da o njemu izveštavaju.

Za početak suđenja bilo je zainetersovano mnogo medija, ali je sudija Mirjana Prentović obrazložila da samo jedna medijska kuća ima, kako je rekla, potrebnu akreditaciju, zbog čega ostali novinari mogu da prisustvuju ročištu u svojstvu građana, ali onda ne mogu da izveštavaju o postupku.

Advokat Gorana Vesića, Sonja Savin predložila je sudiji odlaganje ročišta, sa čim se saglasio i advokat Dragana Đjilasa, Vladimir Todorić.

Đilas je tužio Vesića zbog povrede časti i ugleda, odnosno za navodne klevete koje je Vesić izneo 2017. godine u jednoj emisiji na TV Pink.

Ročište je odloženo za 14. maj u 9 sati.

Vesić je potom, ispred zgrade suda, rekao da je “doneo dokaze o tome kako se Đilas obogatio“, kako je “Ministarstvo finansija upozoravalo Đilasa da je prezadužio Beograd” i optužio je Đilasa da je “napravio dug od 220 miliona evra u javnim preduzećima“.

Izvor: MONDO Vesti