Đilasov SSP sprema pomirenje Srba i Albanaca – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Đilasov SSP sprema pomirenje Srba i Albanaca

Đilasov SSP sprema pomirenje Srba i Albanaca

Stranka slobode i pravde (SSP) izaći će za desetak dana s Deklaracijom o pomirenju između Srba i Albanaca, najavila je potpredsedenica SSP i narodna poslanica Marinika Tepić.

marinika tepić Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Deklaraciju ta stranka koju vodi Ddragan Đilas predlaže kao rešenje za početak procesa pomirenja dva naroda, a koje bi trebalo da usvoje i srpska i kosovska skupština, rekla je Tepić emisiji “Utisak nedelje” na TV NovaS.

“Sedam godina nismo ni milimetar bliži rešenju Kosova”, ocenila je Tepić i dodala da je pitanje Kosova osetljivo i nerešeno.

Ona je navela da se SSP zalaže, kada se radi o pitanju Kosova, za to da se odvoji pitanje statusa od pitanja potreba ljudi.

Govoreći o protestima “Jedan od pet miliona”, Tepić je kazala da su oni nisu “propali i da su prešli u drugu fazu”.

“Ne da nisu pukli, nego su prešli u drugu fazu”, ocenila je Tepić i dodala da je pre pet meseci bilo teško zamisliti iste.

Ona je kazala da su pritisci tih protesta smenili predsednike opština Grocka i Brus, ali i da su protesti počeli da “sateruju Aleksandra Vučića uza zid”, dodajući da Vučić svakodnevno najavljuje vanredne izbore, ali ih ne raspisuje.

“Ovi protesti incirali su i njegovu kampanju (“Budućnost Srbije”), rekla je Tepić i dodala da je ta kampanja “kontramiting na aktuelne proteste”.

Dramski pisac Nenad Prokić naveo je da ne veruje i ne učestvuje u protestima i da opozicija na tim protestima “nema minimum iskrenosti u politici i da su to ljudi koji su već imali priliku da nešto urade”.

“Oni su Kosovo više od Vučića, ja sam u svemu protiv Vučića osim u Kosovu”, rekao je Prokić i dodao da je Vučić “jedini političar koji to može da potpiše, ali da ga treba rušiti po svim ostalim stvarima”.

One je kazao da je Srbiji potrebna apsolutna promena politike i da Srbija treba prva da prizna Kosovo i da je to jedino rešenje.

“Sa Đinđićem nismo uspeli sa pištaljkama, nećemo ni sa Boškom Obradovićem”, rekao je Prokić i dodao da su tadašnji protesti sa Zoranom Đinđićem bili svakog dana, a ne “vikend protesti”.

Izvor: MONDO Vesti