Home » Sport » Đukić: Šehović ima manire, novi Suma

Đukić: Šehović ima manire, novi Suma

Partizan je pobedio Rudar u Niškiću i širom otvorio vrata drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Trijumf crno-belih od 3:0 garantuje miran revanš i prostor Miroslavu Đukiću da nastavi pripremu i uigravanje tima za predstojeću sezonu.

Šef stručnog štaba “parnog valjka” nakon pobede protiv Pljevljaka nije imao zamerki na igru svog tima.

“Veoma sam zadovoljan, jer nije lako pobediti u Evropi, pogotovo u gostima. Pokazali smo čvrstinu i ozbiljnost svih 90 minuta. Rezultat govori da je bilo lako, ali nije bilo nimalo. Tek kada smo otvorili utakmicu golom bilo je lakše. Protivnik nam je prepustio inicijativu, ali iz nje nismo uspeli da stvorimo veliki broj šansi”, rekao je Đukić.


Trener Partizana posebno je pohvalio debitanta Zlatana Šehovića

“Srećan sam što je Šehović odigrao odličnu utakmicu. On je klinac, ima tek 18 godina, ali je pokazao ozbiljnost i velike manire. Izrasta u ozbiljnog igrača. Odigrao je defnazivu odlično, kao i ofanzivu, u kojoj je namestio gol. U svakom sčučaju, vrhunska utakmica za njega.”

Đukić je pohvalio i ostale novajlije, a posebno je istakao učinak Sejdunu Sume, za koga je rekao da se igrački dosta promenio u odnosu na prošlu sezonu.

“Mark Valjente i Gabrijel Enake su odigrali na nivou, a dobro je poznato da nemaju ni 15 dana priprema i da im je potrebno još mnogo rada kako bi dostigli fizički nivo ostatka ekipe. Rikardo je dao gol i to je vrlo bitno. Nikolić se dobro kretao, pomagao u sredini i na njemu je napravljen penal. Suma za sada igra na većem nivou nego prošle godine. Kretao se između linija, dao nam je mnogo pasova i krunisao dobru igru golom. Sasvim drugi Suma.”

Trener Rudara Vuko Bogosavackaže da je njegov tim mogao i ubedljivije da bude poražen, ali je, ipak, istakao i dobre strane Pljevljaka.

Partizan je bio bolji i zasluženo pobedio, a možda je mogao i ubedljivije. Ipak, moram da budem zadovoljan kako je moja ekipa odigrala prvo poluvreme. Svesno smo prepustili inicijativu, stali u blok i sve je to dobro funkcionisalo do finiša prvog dela, kada smo napravili dve kardinalne greške.”

Uzalud su bila upozorenja Bogosavca na pauzi.

“Upozorio sam igrače na poluvremenu da ne smemo da pravimo individualne greške u opasnoj zoni, a mi smo ih upravo tu napravili i Partizan ih je iskoristio i lagano utakmicu priveo kraju. Nama ostaje da odigramo revanš u Beogradu i da se pripremimo za prvenstvo Crne Gore”, rekao je Vuko Bogosavac.

Izvor: MONDO Vesti