384 potvrdjena slučaja COVID -19 od toga dve bebe, izlečeno 15 osoba – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » 384 potvrdjena slučaja COVID -19 od toga dve bebe, izlečeno 15 osoba

384 potvrdjena slučaja COVID -19 od toga dve bebe, izlečeno 15 osoba

Prema najnovijim podacima u našoj zemlji registrovano je ukupno 384 potvrdjena slučaja COVID -19. Od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 245 osoba, od kojih je 81 uzorak pozitivan, a 164 su negativna na novi koronavirus.

U toku noći preminula su još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen Kovid-19, saopštilo Ministarstvo zdravlja.

Od koronavirusa do sada je izlečeno 15 osoba, među kojima i jedna devojka, koja boluje od dijabetesa. U tome bi trebalo da pomogne i novi kontigent zaštitnih maski, čija je distribucija počela juče.

Takođe, oko 300 medicinara iz inostranstva se prijavilo da dođe i pomogne, još jedan avion je doneo pomoć iz Kine, dok se ona u subotu očekuje i iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nakon razgovora predsednika Aleksandra Vučića sa šeikom Muhamedom Bin Zajedom.

Kineski stručnjaci su istakli da je ovo bolest koja može da se izleči, dok su naši lekari dodali da je suština borbe sa koronavirusom socijalna izolacija.

 

Neke važne stvari epidemija ne može da odloži, poput obaveznih pregleda trudnica i porođaja. Stručnjaci trudnicama savetuju da ostanu kod kuće i da izlaze samo kada idu na obevezne preglede u zakazanim terminima. Na taj način umanjuju rizik od zaraze na koju nažalost ni mame ni bebe nisu imune.

Koronavirus ne zna za godine – to potvrđuju i dve zaražene bebe u Srbiji. Obe su, uveravaju nadležni, dobro – jedna se leči kod kuće, druga je u bolnici.