Dodeljeno priznanje Žena opštine Topola – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Dodeljeno priznanje Žena opštine Topola

Dodeljeno priznanje Žena opštine Topola

U okviru obeležavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena, u skupštinskoj sali opštine Topola uručeno priznanje „Žena opštine Topola“. Ovogodišnja slavodobitnica je diplomirani učitelj Slađana Mijović, trenutno direktorka Osnovne škole “Sestre Radović” u Belosavcima, objavljeno je na sajtu opštine Topola.

Miodrag Lazić, predsednik udruženja SUBNOR-a Topole koje je, uz pokroviteljstvo Opštine i organizator manifestacije, uručio je Slađani Mijović i plaketu „Darinka Radović“ koja se dodeljuje uz ovo priznanje. Plaketa se dodeljuje u oblasti humanosti, požrtvovanosti, rodoljublja i čovekoljublja. U ime pokrovitelja predsednik opštine Dragan Živanović uručio je slavodobitnici vrednosni ček.
Pored toga, majkama, suprugama i uopšte porodicama palih boraca sa područja opštine Topola u sukobima 1990-1999, Udruženje RVI i PPB Topole tradicionalno je, kao znak pažnje pripremilo prigodne poklone. Poklone je u ime Udruženja uručio predsednik Udruženja Ivan Milisavljević.

U svom govoru Milisavljević je rekao da je od svog nastanka Udruženje “nastojalo da pomogne ratnim invalidima i porodicama poginulih boraca, a na današnji dan je svake godine okupljalo majke i supruge poginulih i uručivalo prigodne poklone”. Predsednik opštine Dragan Živanović je na početku svog obraćanja iskoristio priliku da damama čestita današnji praznik. Tom prilikom nije štedeo reči hvale na račun rada i doprinosa Slađane Mijović i to ne samo u godini za nama već i njenom celokupnom radnom angažmanu.
Miodrag Lazarević, predsednik SUBNOR-a Topole se, između ostalog, zahvalio članovima žirija koji su se prihvatili dužnosti da između mnoštva izuzetnih kandidatkinja izdvoje jednu, prvu među jednakima, koja može da ponese ovu laskavu titulu. Ne krujući uzbuđenje Slađana Mijović je rekla da zapravo sve “nosimo od kuće”. Zahvalila se svojoj porodici koja je “vaspitala da raditi nije sramota”. Svoje đake učila je “da budu najbolji u onome što rade. Bez obzira šta rade da se trude da budu najbolji. Budi najbolji frizer, najbolji poljoprivrednik, najbolji učitelj, najbolji lekar. Jedino tako ova zemlja i mi sami ćemo biti zadovoljni ako smo najbolji u onome što radimo”.
U obrazloženju žirija za izbor Žene opštine Topola između ostalog stoji da je Slađana Mijović značajno unapredila rad škole “Sestre Radović”. Renovirani su i uređeni školski objekati. “Svojim samopregorom, požrtvovanošću i pre svega uspešnim pedagoškim radom podigla je na najveći nivo rad gde živi i radi. U cilju očuvanja patriotizma i rodoljublja u saradnji sa SUBNOR-om Šumadije, Kragujevca i Topole već duži vremenski period organizuje učenike OŠ “Sestre Radović” iz Belosavaca u pohod na spomen obeležje Sremski front u Šidu kao i obeležavanje godišnjice oslobođenja Topole”. Na taj način, kaže se u obrazloženju “pravi je primer kako se treba odnositi prema očuvanju slobodarske tradicije našeg naroda.”