Dom zdravlja u Kniću dobio portabl ultrazvučni aparat – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Dom zdravlja u Kniću dobio portabl ultrazvučni aparat

Dom zdravlja u Kniću dobio portabl ultrazvučni aparat

 

U okviru projekta, podsticaja rađanju koji sprovodi Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku Vlade Republike Srbije u saradnji sa opštinom, Dom zdravlja u Kniću, dobio je novi portabl ultrazvučni aparat.

Vrednost investicije je 1,5 miliona dinara, a nabavkom savremenog aparata, prevazići će se problemi u ginekološko-akušerskoj patologiji i stvoriti mogućnost za precizno praćenje trudnoće i na terenu.

Korišćenje ultrazvuka, pored rada sa trudnicama, nabavkom ultrazvuuka, omogućen je i terenski rad radiologa u izdvojenim zdravstvenim objektima. Time će biti povećan broj dijagnostičkih pregleda.

To je, inače, samo jedna u nizu mera podrške zdravstvu nabavkom savremenih aparata i pružanjem kvalitetnih zdravstvenih usluga koje sprovodi lokalna samouprava u Kniću uz pomoć države. Cilj je povećanja nataliteta u gružanskom kraju, u kojem je u poslednje četiri decenije, broj stanovnika, gotovo prepolovljen.

Kako bi se povećao natalitet u tom kraju, za brojne mere kojima se podstiču rađanje i opstanak mladih na selu, Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku i sama opština, izdvojili su više od 60 miliona dinara.