Home » Svet » Dr Spin – kampanja o kontroli medija u Srbiji

Dr Spin – kampanja o kontroli medija u Srbiji

U okviru projekta “Javni novac za javni interes”, Balkanska istraživačka mreža (BIRN), Ćuruvija fondacija i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pokrenuli su “dr Spin” kampanju o kontroli medija u Srbiji.

Kako su saopštili organizatori projekta, dr Spin je serijal od deset animiranih epizoda, koji daje odgovor na pitanje – šta je to što bi svaki diktator morao da zna, ako želi da uguši slobodu medija u svojoj zemlji.

Dr Spin je, kako sami idejni tvorci tvrde, prekaljeni medijski savetnik brojnih autoritarnih vlastodržaca i antidemokrata, koji je jednog dana odlučio da svoje bogato znanje i iskustvo pretoči u jedinstveni vodič kroz kontrolu medija za diktatore, ali i sve one koji to žele da postanu, navodi se u saopštenju.

U prvoj lekciji, dr Spin objašnjava zašto je bolje imati zavisne, nego nezavisne medije, a Spinove avanture se mogu pratiti na Fejsbuk i Jutjub stranicama serijala, kao i preko privatnog Tviter naloga, koji vodi dr Spin lično.

Dr Spin trenutno je angažovan kao specijalni konsultant na projektu Javni novac za javni interes, koji zajednički realizuju BIRN, Slavko Ćuruvija fondacija i NUNS, a njegove savete i iskustva zapisao je i uobličio Ilir Gaši.

Izvor: Glas Amerike