Home » Srbija » Drugi dan kampanje: Vučić u Pčinjskom okrugu

Drugi dan kampanje: Vučić u Pčinjskom okrugu

Vučić je u tom gradu obišao renovirani deo Predškolske ustanove “Pčelica”, a ispred vrtića sačekali su ga okupljeni građani. Predsednik je dočekan na tradicionalan način, uz pogaču i so.

On je rekao da je i dalje na snazi odluka o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, jer država ne sme opet sebi da dozvoli neograničeno zapošljavanje i uvećavanje javnog sektora.

Vučić je tokom posete vrtića “Pčelica” u Vladičinom Hanu, u razgovoru sa upravom ustanove, rekao da su mu se u više vrtića žalili da im treba više zaposlenih, ali da je tu prepreka odluka vlade o zabrani zapošljavanja.

On je podsetio da vladina komisija odobrava nova zapošljavanja u svakom slučaju posebno.

“Odluku o zabrani zapošljavanja smo doneli zato što onog sekunda kada pustite da ministri odlučuju o tome da se svi mogući zaposle i da troše sve više para, a to je najlakša odluka, onda imamo preveliku potrošnju zbog zapošljavanja u javnog sektoru bez kontrole”, rekao je Vučić.

On je poručio da to državna kasa to ne može da izdrži i da ne možemo da se ponašamo “poput pijanih milijardera”, kao što je pre bio slučaj.

“Ne možemo da dozvoli da opet javni sektor bude neuporedivo veći i da bude ponovo izdržavan od strane privatnog sektora i zato tu odluku i dalje imamo”, podvukao je Vučić.

Inače, rekonstrukcija dela vrtića realizovana je u okviru projekta proširenje mreže ustanova za predškolsko vaspitanje na teritoriji opštine Vladičin Han. Vrednost projekta je 16,29 miliona dinara, od čega je Vlada Srbije izdvojila oko 13 miliona dinara.

Projekat se finansira preko kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Ðukić Dejanović.

Vrtić trenutno prima 123 dece, a kada bude proširen kapacitet će biti 150 mesta.

“Smanjićemo nezaposlenost u Vladičinom Hanu”

fabrika vladičin hanFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Drugog dana kampanje “Budućnost Srbije” Vučić je obišao i fabriku nameštaja za ugostiteljske objekte “GN Komerc Inženjering” u Vladičinom Hanu, a ispred preduzeća sačekali su ga okupljeni građani.

Meštani ove opštine zahvalili su predsedniku Srbije na svemu što je učinio za Vladičin Han, a nekolicina njih obratila je se predsedniku sa molbom da im reši problem nezaposlenosti.

Snežana Vuković, koja ima 60 godina, požalila se Vučiću da nema posao već 20 godina i da njena porodica živi od 20.000 dinara, a da za komunalne usluge državi duguje oko 1.000 evra. Rekla je da je njen sin nezaposlen i pitala predsednika kako da reši taj problem.

Vučić je rekao da razume njen problem, jer je i njegova majka u 56. godini ostala bez posla, a da poslodavci danas traže mlađu radnu snagu.

Nakon toga stigao je u Surdulicu gde će obići Dom za penzionere i stara lica.

Vučić će, potom, u Vranju položiti kamen temeljac za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti i obići Vinariju “Aleksić”.

Odatle će otići u Trgovište, gde će posetiti fabriku dečijih krevetaca “Simpo” Radovnica i rekonstruisanu zgradu Srednje stručne škole “Milutin Bojić”, a zatim i u Levosoje, u obilazak Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”.

Predsednik će zatim razgovarati u Bujanovcu sa građanima u centru tog mesta, a posetu Pčinjskom okrugu završiće obilaskom fabrike “Jumko” u Vranju.

Predsednik je juče počeo kampanju “Budućnost Srbije” obilaskom trase Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri, a zatim se zajedno sa premijerkom Anom Brnabić obratio gradajanima Pčinjskog okruga u centru Vranja.

Vučić će u okviru kampanje “Budućnost Srbije” obići svih 29 okruga i više od 100 opština širom Srbije.

Izvor: MONDO Vesti