Državni putevi prohodni, saobraćaj otežan u brdskim krajevima – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Državni putevi prohodni, saobraćaj otežan u brdskim krajevima

Državni putevi prohodni, saobraćaj otežan u brdskim krajevima

Svi državni putevi u Srbiji su prohodni, a saobraćaj se odvija neometano, kaže Izvršni direktor Sektora za održavanje državnih puteva JP “Putevi Srbije“ Zoran Stojisavljević i dodaje da snega ima na putevima drugog prioriteta u brdsko planinskim krajevima gde je saobraćaj otežan.

Stojisavljević je za Tanjug rekao da je stanje na državnim putevima zadovoljavajuće i da su putevi prvog prioriteta „osposobljeni i prohodni“.

Kako kaže, na putevima drugog prioriteta, naročito u brdsko planinskim krajevima u južnoj, istočnoj i zapadnoj Srbiji još uvek ima snega na kolovozima i saobraćaj je otežan.

saobracaj, sneg, automobil

Tanjug (Dušan Aničić)

Dodao je da se saobraćaj otežano odvija na teritoriji Peštera, Ivanjice, Zlatiborskog okruga, Vlasine, kao i u opštinama Nova Varoš i Lučani u kojima je proglašena vanredna situacija.

“Ekipe ‘Puteva Srbije’ su na terenu i rade na raščišćavanju snega u tim krajevima. Vozačima se ne preporučuje da bez zimske opreme koriste te puteve“, napomenuo je Stojisavljević.

Naglasio je da je na snazi četvrti, maksimalni stepen angažovanja za zimsko održavanje puteva i da je u jednoj smeni angažovano 720 vozila i građevinskih mašina i 1.800 putara.

 

 

Na putevima do 5 centimetara snega, na Kelebiji teretnjaci čekaju 3 sata

Na gotovo svim putevima u Srbiji sem autoputeva i puteva na krajnjem severu Vojvodine gde kolovozi mokri i vozače očekuju zimski uslovi vožnje.

U nižim predelima na putevima koji spadaju u prvi prioritet čišćenja kolovoza snega ima do 5 centimetara i to je, kažu u AMSS, na teritoriji zapadne, jugozapadne, istočne i jugoistočne Srbije.

Najviše snega inače, palo je u regionima Nove Varoši, Prijepolja, Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Ivanjice, zbog čega je na ovim putevima odvijanje saobraćaja i najteže.

Zbog lošeg vremena iz AMS S savetuju vozačima da ne kreću na put bez dobrih zimskih guma i kompletne zimske gumama i kompletnom opreme.

Na informacijama Puteva Srbije na naplatnim stanicama nema zadržavanja, a tako je i na graničnim prelazima za putnička vozila.

Teretna vozila takođe prelaze bez dužeg zadržavanja izuzev na graničnom prelazu Kelebija, gde se o čeka oko tri sata.

 

Izvor: Tanjug