Džordan postaje „trkačko visočanstvo“ i osniva NASCAR tim – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Džordan postaje „trkačko visočanstvo“ i osniva NASCAR tim

Džordan postaje „trkačko visočanstvo“ i osniva NASCAR tim

Njegovo „leteće visočanstvo“ biće većinski vlasnik tima, dok će Hamlin imati manji udeo u vlasništvu.

Legendarni NBA košarkaš će tako postati prvi tamnoputi čelnik u istoriji NASCAR-a, koji će biti većinski vlasnik jednog tima, još od člana Kuće slavnih Vendela Skota tokom šesdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

„Odrastajući u Severnoj Karolini, moji roditelji bi vodili moju braću, sestre i mene na trke i ja sam fan NASCAR-a čitav svoj život. Šansa da posedujem svoj tim u saradnji sa mojim prijateljem Denijem Hamlinom, i da imamo Bubu Valasa za vozača, nešto je što me veoma uzbuđuje“, napisao je „leteći Majk“ u saopštenju.

„Tokom istorije, NASCAR je imao problema sa raznovrsnošću i bila je nekolicina tamnoputih vlasnika. Tajming deluje perfekta i ovaj sport napreduje i prihvata društvene promene sve više. Kao dodatak nedavnim aktivnostima i donacijama koje sam uputio za borbu protiv sistemskog rasizma, ovo vidim kao šansu da edukujem novu publiku i otvorim više mogućnosti za crnce u auto-moto sportu.“

Njegov partner je ovu priliku nazvao „jedinstvenom“.

„Ovo je jedinstvena prilika koja se pruža jednom u životu i verujem da je idealan izbor u ovom trenutku moje karijere“, rekao je vozač koji je objavio da će na kraju sezone napustiti tim Ričard Peti Motorsports.

Vodeći ljudi ovog veoma popularnog načina trkanja u Americi bili su prezadovoljni što se njihovom timu priljučila takva veličina.

„Ponosno dočekujemo Majkla Džordana u našu NASCAR porodicu i radujemo se što će Majkl, Deni i Buba Valas da se takmiče od 2021. godine. Majkl je globalna sportska figura i proslavljeni šampion, a takmičarski karakter ga je postavio među najveće sportiste svih vremena“, stoji u saopštenju NASCAR-a“, piše u objavi.

„Njegovo prisustvo na vrhunskom nivou NASCAR-a dodatno će ojačati takmičenje, uzbuđenje i ‘momentum’ koji raste oko našeg sporta. Želimo Majklu i njegovom timu ogroman uspeh“, dodaje se.

Izvor: rts.rs