Elektronsko plaćanje poreza – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Elektronsko plaćanje poreza

Elektronsko plaćanje poreza

 

Svi porezi za građane biće objedinjeni do kraja godine i moći će da se izmire elektronski na „jednom portalu, na jedan kilk“, rečeno je danas na sastanku Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu sa predstavnicima gradova i opština, kojima je predstavljen jedinstven informacioni sistem lokalnih poreskih administracija.

Direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović je, u Palati Srbija, podsetio da je izmenjen Zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji i da je rok za lokalne samouprave 31. decembar da uvedu jedinstven informacioni sistem za plaćanje poreza.

– Taj sistem treba da donese značajna olakšanja, pre svega, našim građanima. Ideja je da građani na jedan klik preko jednog portala imaju uvid u stanje svih svojih poreskih obaveza na teritoriji cele Srbije, ali i da drugi državni registri i organi mogu da koriste ove informacije iz ovog registra – naveo je Jovanović.

On je rekao da će država pomoći opštinama i gradovima u uvođenju tog sistema i da će Švajcarska donirati sredstva za tu namenu.

Izvor: Telegraf.rs/ Tanjug